Niko ne prepoznaje nekad najboljeg na svijetu - Čelo mu je plastično, izgled nestvaran...

Marcelo Rios je potpuno drugačiji

Niko ne prepoznaje nekad najboljeg na svijetu - Čelo mu je plastično, izgled nestvaran...

Midhat Šljivak

Brojni profesionalni sportisti su nakon okončanja karijere poprilično promijenili izgled, a jedan od onih koji je neprepoznatljiv je nekadašnji teniser Marcelo Rios koji sa 47 godina ne liči na čovjeka koji je nekada bio prvi na svijetu.

Marcelo Rios nikada nije osvojio Grand Slam titulu, no nakon Australian Opena 1998. godine uspio je preuzeti poziciji broj jedan ispred velikih teniskih imena koji su igrali tokom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Dvije godine kasnije povrede su ga počele uništavati. Propuštao je većinu turnnira, da bi 2004. godine odlučio da se oprosti i da uživa u stečenom bogatstvu.

Poprilično se Rios opustio. Danas ima 47-godina, njegov fizički izgled je potpuno drugačiji, poprilično je dobio na kilaži, a uradio je i određene operacije na sebi.

"Popravio sam čelo koje je bilo uništeno od sunca. Ranije niko nije koristio kreme za zaštitu od sunca, pa mi je lice uništeno", rekao je Rios i nastavlja:

Oglasi

[related]https://www.instagram.com/p/Cs4gtaiPE4u/?img_index=1[/related]

"Također, operisao sam i očne kapke koji su bili prekratki. Nisam mogao zatvoriti oči i spavao sam s otvorenim očekima. Imao sam podočnjake i bore."

Rios je poprilično dobio na kilaži. Ima preko 100 kilograma, ali sav je od mišića. Voli bodybuilderski način života.

"Treniram jer se osjećam dobro. Dnevno treniram dva i po sata u teretani kako bih dobio na mišićnoj masi. Kao teniser sam morao gubiti kilograme, ali nisam u godinama u kojima mogu stalno ići gore-dole u kilaži".

Čileancu je 2014. godine otkriven Aspergerov sindrom (jedna vrsta autizma), ali to mu ne otežava previše društvene aktivnosti.

Život u Miamiju ispunjen mu je svakodnevno. Treninzi i luksuz su sve što zna i s 47 godina uživa  maksimalno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi