O Nataliji iz Srbije priča cijeli svijet, a stigla je prva velika cifra: "Svi broje novac, a ja..."

Stevanović najljepša priča Wimbledona

O Nataliji iz Srbije priča cijeli svijet, a stigla je prva velika cifra: "Svi broje novac, a ja..."

Midhat Šljivak

Natalija Stevanović iz Srbije najljepša je priča ovogodišnjeg Wimbledona. Ova 29-godišnjakinja iznenadila je sve plasmanom u glavni žrijeb gdje je na kraju zaustavljena od Petre Kvitove u trećem kolu. Stevanović iza sebe ima jako teške godine i tešku operaciju jetre zbog čega je bila na korak od odustajanja od tenisa. Ipak, vratila se na veliku scenu, zaradila je odličnu cifru i ističe da će novac iskoristiti za vraćanje kredita.

Natalija Stevanović nije uspjela doći do osmine finala na Wimbledonu. Srpkinja je zaustavljena u trećem kolu od Petre Kvitove 2:0 (6:3, 7:5), ali je ispisala najljepšu priču s obzirom na to kroz šta je sve prošla u prethodnim godinama.

Plasmanom u treće kolo 29-godišnja teniserka je zaradila 131.000 funti. Tu cifru iskoristit će da vrati kredite i dugovanja koje ima.

"Svi lako broje novac kada dođe, a ja nikako da zbrojim kredite koje trebam da vratim. Ne bi trebalo da se priča o dugovima i čekovima koji tek treba da se dobiju. Prvenstveno ćemo vratiti dugovanja i malo prodisati na kraju. Sada smo definitivno krenuli zarađivati od ovog sporta", istakla je Stevanović.

Ova djevojka napravila je sjajan posao na Wimbledonu. Postala je junakinja publike koja ju je i nakon poraza nagradila velikim ovacijama.

Oglasi

Svi bruje o Srpkinji za koju nikad nisu čuli: "Pola stomaka mi je isječeno, ali stala sam na noge"

Natalija Stevanović ime je za koje mnogi ljubitelji sporta nisu čuli sve do početka ovosezonskog izdanja Wimbledona gdje 29-godišnja Srpkinja igra najbolji tenis života.

Iza ove žene je zaista teška životna priča. Sa 21 godinom imala je tešku operaciju jetre pravo je čudo što ona uopšte igra tenis.

"S 21 godinom sam imala veliku operaciju jetre, pola stomaka mi je isječeno. Oporavak je trajao dvije godine, a zatim sam dvije godine tražila način kako da stanem na noge".

"Dug je to proces i nestvarno je bilo da se vratim na teren. Imala sam boginje i upalu pluća tokom korone. I sad se naježim", govori Natalija i dodaje:

"Želja mi je da inspirišem mlade i da pružim ljubav. Nadam se da ću postići taj nivo", poruka je ove sjajne teniserke.

Natalija je prošla sve nedaće. Od 2021. godine je u braku, a muž Nikola joj je velika podrška na putu ka velikoj teniskoj sceni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi