Fudbaler PSG-a žrtva brutalne pljačke na Ibizi!

Marco Verratti

Fudbaler PSG-a žrtva brutalne pljačke na Ibizi!

Eldar Ganibegović

Pauzu između dvije sezone mnogi fudbaleri odlučili su da provedu na Ibizi.

Tako su se na ovu popularnu destinaciju odlučili Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Miralem Pjanić, Luis Suarez, Dušan Vlahović i mnogi drugi, no jedan od onih kojem će godišnji odmor na Ibizi ostati u jako ružnom sjećanju je fudbaler PSG-a Marco Verratti.

Španska civilna garda objavila je da istražuje krađu veće svote novca i nakita Marca Verrattija iz kuće u kojoj provodi ljetni odmor na Ibizi.

Iako nije potvrđeno iz službenih izvora, vrijednost novca i nakita mogla bi iznositi čak oko tri miliona eura. 

Prema publikaciji Diario de Ibiza, kuća na meti lopova nalazi se u predjelu Cala Jondal i pripada bivšem brazilskom fudbaleru i sadašnjem predsjedniku kluba Real Valladolid, Ronaldu Nazariju de Limi.

Pljačka se dogodila u ponedjeljak, 27. juna, dok su Verratti i njegova rodbina bili izvan mjesta događaja.

Verratti nije prvi italijanski fudbaler koji je opljačkan. Sličnu sudbinu doživjeli su ne tako davno i Antonio di Natale, te Claudio Marchisio.

Ovaj drugi opljačkan je 2019. godine u vlastitom domu pod prijetnjom pištoljima od četvorice maskiranih lopova, a sličnu sudbinu doživio je i Di Natale koji je opljačkan u kući dok su članovi porodice bili tu, no na sreću nije bilo povrijeđenih. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi