Naslijedio je fudbalske gene: Trinaestogodišnji sin legendarnog oca postigao eurogol s 35 metara

Jabuka ne pada daleko od stabla

Naslijedio je fudbalske gene: Trinaestogodišnji sin legendarnog oca postigao eurogol s 35 metara

Eldar Ganibegović

Još jednom se tačnom pokazala izreka da jabuka ne pada daleko od stabla.

Čačkajući slovačke portale pred večerašnju utakmicu Zrinjskog i njihovog Slovana iz Bratislave, naišli smo na sjajan gol trinaestogodišnjeg Lucasa Hamšika.

Prezime Hamšik vjerovatno je najpoznatije prezime u Slovačkoj i prva asocijacija na tu zemlju u fudbalskom svijetu, s obzirom na to kakav je trag ostavio Marek Hamšik u dresu Slovačke, te Napolija za koji je igrao 12 godina.

Njegov sin Lucas igra za RSC Hamsik Akademiju i postigao je fantastičan pogodak s oko 35 metara na jednoj utakmici svog tima. 

Ovakvog šuta i preciznosti ne bi se posramile ni najveće fudbalske zvijezde, pa sigurno ni njegov otac koji trenutno igra za turski Trabzonspor i dijeli svlačionicu s našim Edinom Višćom.

Pogledajte pogodak koji je mali Lucas postigao. Fudbalske gene od oca, definitivno je naslijedio.

Marek Hamšik je inače legenda Slovačke za koju je upisao najviše utakmica u historiji, njih 135.

Također, najbolji je strijelac svoje reprezentacije s 26 postignutih pogodaka, a jedan od njih postigao je i protiv naše reprezentacije u onoj historijskoj utakmici u Žilini u septembru 2013. godine kada je naciju obradovao Izet Hajrović.

Hamšik je i legenda Napolija gdje je također čovjek koji je upisao najviše nasupa u historiji kluba (519), a ukupno je na trećem mjestu liste strijelaca sa 121 pogotkom.

Jedan više ima Lorenzo Insigne, dok je Dries Mertens postigao 148. Hamšik je jedno vrijeme bio i prvi iznad Diega Maradone koji je postigao 114 u 256 nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi