Napoli i zvanično postao dio Mareka Hamšika

Slovak istetovirao ime kluba za koji igra

Napoli i zvanično postao dio Mareka Hamšika

Napoli ne spada među najveće italijanske klubove, iako ima veliku i dugu tradiciju. Ne može se pohvaliti velikim brojem trofeja kao Juventus, Milan ili Inter, ali za razliku od ovih klubova fudbaleri koji su u svojoj karijeri igrali za tim sa juga Italije uvijek su ostali emotivno vezani za grad i njegov klub.

Svaka posjeta najboljeg fudbalera svijeta svih vremena prema izboru navijača Diega Armanda Maradone izazove pravu pometnju u gradu podno Vezuva. 

Ipak, ovaj put nije riječ o “malom zelenom”. Fudbaler koji već nekoliko sezona uspješno nastupa za Napoli, odlučio tetovažom imena kluba za koji nastupa krunisati svoju “dugogodišnju” vezu sa timom sa San Paolo stadiona. Naravno, riječ je o Mareku Hamšiku, čovjeku koji je sklon “uljepšavanju” tijela tintom.

Hamšik je ionako omiljeno među navijačima Napolija, ali ovim potezom bi definitivno mogao zakoračiti u legendu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.