Od zvijezde do propalice: Dolazi kući pijan, spava ispred kuće i u autu, povraća, okolo i izmet...
Foto: Ilustracija - Pexels.com & EPA

Čeh se unakazio

Od zvijezde do propalice: Dolazi kući pijan, spava ispred kuće i u autu, povraća, okolo i izmet...

Eldar Ganibegović

Nažalost, mnogi ljudi u savremenom svijetu odani su porocima. Jedan od njih je i čovjek koji je svojevremeno bio (nadolazeća) zvijezda češkog fudbala. Danas je pijanica i propalica.

Čeh Martin Fenin je nastupio 2007. godine na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina. Impresionirao je i u njemu se vidjela nova evropska fudbalska zvijezda.

Bio je na korak od potpisa za Juventus, no odlučio se da u posljednjem momentu ode u Frankfurt. Potpisao je za Eintracht, a na debiju u Bundesligi zabio je tri gola.

Međutim, s transferom u veći klub i podebljanjem novčanika, stižu problemi s alkoholom. Nedisciplina i alkohol koštali su ga većeg uspjeha u karijeri, a sada je apsolutna propalica i pijanica.

Nekad na pragu Juventusa, sada nepoželjni komšija

Prije dvije godine odlučio je otvorenije pričati o svojim problemima. Istakao je da je utjehu nalazio u alkoholu i da je on bio njegovo rješenje za sve.

"Kada sam imao problema, uvijek sam posezao za alkoholom. To je bilo moje rješenje za sve. Najgore je bilo što se o tome nisam nikome povjerio. Zatvorio sam se u sebe i nisam pričao o svojim poteškoćama", rekao je Martin Fenin.

Oglasi

Pokušao je da se promijeni, ali nije uspio. Oženio se policajkom koja ima kćer iz prvog braka, spremao se i za okušanje u MMA, ali ništa od toga. Vratio se starim lošim navikama.

"Često dolazi kući pijan, a čak je nekoliko puta ležao ispred kuće. Ponekad spava u svom crnom mercedesu u javnim garažama, a oko auta mu se pojavi bljuvotina i izmet", kažu njegove komšije koje su izgubile strpljenje.

Također su komšije istakle da im bivši fudbaler zagađuje životni prostor. Nazvali su ga nemilosrdnom zvijeri koja im uništava dom.

Zbog alkohola zamalo poginuo

Godine 2011. doživio je nesreću u kojoj je pod utjecajem alkohola pao s balkona hotelske sobe. Nakon toga je prebačen u bolnicu s izljevom krvi u mozak.

"Pio sam tablete za spavanje s alkoholom. To je luda kombinacija", rekao je nakon incidenta u jednom od intervjua, ali je istakao da nije imao namjeru počiniti samoubistvo.

Bivši češki reprezentativac tijekom karijere borio se s raznim povredama, ovisnošću o alkoholu i depresijom. No, čini se da se s nekim problemima Martin Fenin do danas nije uspio izboriti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti