"Hrvatska igranka" kod piramida je bila savršena, a onda je na scenu stupio Kovačić: "A je*i ga"

Ostali su se počeli smijati

"Hrvatska igranka" kod piramida je bila savršena, a onda je na scenu stupio Kovačić: "A je*i ga"

A. Čaušević

Ekspedicija reprezentacije Hrvatske je već nekoliko dana u Egiptu gdje će u utorak igrati finale protiv domaćina turnira. Nedjelja je bila slobodan dan što su Vatreni iskoristili da posjete čuvene egipatske piramide. 

S obzirom da u svojim redovima imaju niz planetarno poznatih zvijezda nije čudo što je brojna novinarska ekipa pratila Hrvate prilikom obilaska jednog od svjetskih čuda.

Niz hrvatskih reprezentativaca je vjerovatno za potrebe brojnih novinarskih ekipa odlučilo da se poigra s loptom, a sve je završilo s osmijehom.

Luka Modrić, Dominik Livaković, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Joško Gvardiol, Lovro Majer su bili ti koji su dodavali loptu dok je u zraku.

Nakon niza dodavanja skupili su se u sredinu te im je bio cilj da zajedno svi kažu Hrvatska, ali Kovačić je nešto uprskao.

Kod samog pozdrava nešto je krenulo po zlu zbog čega je Kovačić i blago opsovao, dok su mu se ostale kolege počele smijati. 

Oglasi

Ako u nekoj reprezentaciji vlada zajedništvo i sloga to je onda reprezentacija Hrvatske i klupsko rivalstvo se definitivno ostavlja po strani.

Upravo je Hajdukovac Pašalić bio taj koji je prvi zagrlio Kovačića nakon njegove pogreške, dok su se ostali uglavnom smijali.

Poznato je da rivalstvo Hajduka i Dinama obično prelazi granice sportskog, dok na sreću Vatrenih sve se ostavlja po strani možda zato Hrvatska i jeste jedna od najboljih svjetskih selekcija.

Podsjećanja radi, u polufinalu su izabranici Zlatka Dalića pobijedili Tunis, a u finalu ih čeka Egipat. Taj meč se igra u Kairu, a na tribinama se očekuje oko 80.000 gledatelja.

Inače, nakon reprezentativne pauze hrvatski fudbal će biti centar regiona pošto će u razmaku od svega nekoliko dana na Poljudu snage odmjeriti Hajduk i Dinamo. U subotu 30. marta u prvenstvu, te u srijedu 3. aprila u Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi