Dalić za Egipat najavio promjenu u sastavu Hrvatske koju niko nije mogao očekivati

Zanimljiva odluka selektora Hrvatske reprezentacije

Dalić za Egipat najavio promjenu u sastavu Hrvatske koju niko nije mogao očekivati

Esmer Oštraković

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale prijateljskog turnira ACUD kupa nakon što su pobijedili Tunis u subotu.

Regularni dio utakmice završen je 0:0, a nakon boljeg izvođenja penala reprezentacija Hrvatske prošla je u finale i tamo će igrati protiv Egipta.

Utakmica će biti odigrana u utorak u 21 sat. Nisu Hrvati odigrali dobru utakmicu, a to je priznao i Dalić.

"Teška utakmica, težak protivnik, čitavo vrijeme njih 10 je stajalo u bloku, a ni mi nismo baš bili brzi ni okomiti. Nedostajalo je utrčavanja u prazan prostor, nismo dolazili u situacije za zabiti gol. Ti penali su uvijek i kvaliteta i lutrija.

Zadovoljan sam ja kako smo mi pristupili utakmici, naši igrači su dali sve od sebe, međutim nije bilo više tih dubinskih lopti i praznog prostora pa smo drugo poluvrijeme malo išli sa zamjenama, a to nam je bio i cilj"

Oglasi

Najavio je Dalić promjene za utakmicu protiv Egipta.

"Odlučili smo dati šansu i golmanima jer oni rijetko brane. U finalu će braniti i Labrović i Kotarski", rekao je Dalić i tako iznenadio javnost.

Utakmica protiv Tunisa nije privukla mnogo navijača, ali oni koji su bili skandirali su Modriću.

Na kraju je Dalić priznao da je došao da osvoji ovaj turnir.

"Sad svi očekuju vatromet golova i šansi, ali nije lako. Došli smo ovdje osvojiti turnir", završio je Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi