Ostvaren najveći dobitak u historiji kladionica

Amerikanac uzeo 75 miliona dolara

Ostvaren najveći dobitak u historiji kladionica

Midhat Šljivak

Američki biznismen Jim McIngvale (71) ostvario je najveći dobitak u historiji sportskog klađenja. Milioner iz Houstona osvojio je 75 miliona dolara i to nakon što je uložio novac da će njegov omiljeni MLB tim Houston Astrosi osvojiti MLB ligu.

Jim McIngvale (71) važi za najvećeg kladioničara na svijetu. Njegovi ulozi su zaista čudesni i troši milione dolara iz mjeseca u mjesec.

Svake godine na početku MLB sezone on određeni novac uloži da će njegov omiljeni tim Houston Astrosi uzeti naslov prvaka najjače bejzbol lige svijeta.

Tako je bilo i na početku ove sezone. Uložio je 10 miliona dolara, a Astrosi su sinoć u šestoj utakmici finala doigravanja pobijedili Philadelphia Philliese s 4:1 i s ukupnih 4-2 u seriju osvojili su novi trofej.

Pobjeda Astrosa značila je i dobitak za 71-godišnjeg biznismena. Osvojio je 75 miliona dolara, što je najveći dobitak u historiji sportskog klađenja.

Vlasnik salona namještaja veliki je navijač bejzbol ekipe Houston Astros i njegova opčinjenost ovim timom prethodnih godina ga je ostavila bez ogromnog novca.

Oglasi

'Mattress Mack' kako ga zovu uvijek se kladi da će Astrosi osvojiti MLB titulu. Uspio je ostvariti dobitak ove sezone, kao 2017. godine kada je ovaj tim uzeo prvu titulu.

Jim se kladi i na druge sportove. Najviše voli NCAA košarku i fudbal, a ponekad koji milion 'baci' i na NFL utakmice.

Nakon dobitka od 75 miliona dolara njegovo bogatstvo se dodatno povećalo. Dosad je bio 'težak' oko 350 miliona dolara i nije nikakvo čudo što se razbacivao novcem i ulozima.

Nema dileme da ćemo za 'Mattres Macka' čuti i u narednim godinama. Jedna opklada je sigurna za narednu godinu, a to je da će Astrosi uzeti novi naslov.

Pitanje je samo koliko će novca uložiti naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti