Stari lisac koji pustoši kladionice - Ponovo je uložio milione na tikete i čeka ogromne iznose
Jim McIngvale ušao je u osmu deceniju života i za njega je klađenje jedan vid opuštanja. Ima dovoljno novca da može raditi šta želi (Foto: Screenshot)

Mattress Mack ne prestaje

Stari lisac koji pustoši kladionice - Ponovo je uložio milione na tikete i čeka ogromne iznose

M. Šljivak

Američki biznismen Jim McIngvale (71), poznatiji kao Mattress Mack, osvojio je nedavno najveći dobitak u historiji kladionice od gotovo 75 miliona dolara, a sada se nalazi jako blizu još jednog velikog dobitka i smiješi mu se cifra od pet i po miliona dolara.

Mattress Mack koji je nedavno dobio nestvarnih 75 miliona dolara na ulog od 10 miliona da će njegovi omiljeni Houston Astrosi uzeti MLB naslov, ponovo je u centru pažnje.

Jim jednostavno ne može prestati s klađenjem, pa je tako odlučio uložiti milion i po dolara na pobjedu Texas Christian Univerziteta (TCU) u finalu protiv univerziteta Georgija.

TCU je u ovom meču autsajder. Ipak, uvjeren je iskusni kladioničar kako će Horn Forgsi doći do pobjede, uložio je novac i čeka isplatu od pet i po miliona dolara.

Da je ovaj iznos uložio na početku sezone da će TCU uzeti naslov smiješio bi mu se dobitak od preko 30 miliona dolara, ali ovog puta nije želio toliko rizikovati.

Oglasi

Ipak, opkladu na finale nije želio propustiti. Kvota mu je bila sasvim privlačna za ulog od milion i po dolara.

U prilog mu pored činjenice ga je Georgija još bez poraza ove sezone ne ide ni to da je TCU posljednji naslov uzeo još davne 1938. godine.

Koliko vjeruje timovima iz Texasa Jim je pokazao tako što je krajem decembra uložio milion dolara da će univerzitet Houston osvojiti NCAA naslov u košarci.

Kvota na osvajanje titule Houstona je osam, pa mu se i ovdje smiješi iznos od osam milona dolara u slučaju da tiket prođe.

Ovaj djedica je vlasnik lanca salona namještaja. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 350 miliona dolara i nema preveliki problem da ulažne ogromne cifre u kladionicu.

Kako to ne može činiti u državi Texas, gdje su kladionice zabranjene, on je često gost u Las Vegasu ili drugim gradovima gdje može da se kocka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi