Melisa, Bosanka koja osvaja svijet uličnim plesom

Red Bull Dance Your Style

Melisa, Bosanka koja osvaja svijet uličnim plesom

E. Čaušević

Mlada Tuzlanka Melisa Činić koja koristi plesno ime SHZA, najbolja je plesačica u regiji i cijelu regiju će predstavljati u Parizu na svjetskom finalu Red Bull Dance Your Style.

Ona je iznimka koja pokazuje da se upornim radom i treningom, uz talenat može napraviti puno.

Prvo je odnijela fenomenalnu pobjedu na Red Bull Dance Your Style bh. finalu koje je održano u Zetri, 26.4.2019. godine. Kadrovi sa ovog eventa su obišli cijeli svijet, a SHZA je dobila simpatije velikog broja ljudi koji su gledali njen nastup u Sarajevu.

Svoju kvalitetu je pokazala i u Zagrebu, na regionalnom finalu Red Bull Dance Your Style gdje su pored četiri plesača iz BiH također učestvovala po četiri plesača iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Red Bull Dance Your Style je inovativni način plesnog takmičenja, koji unosi zabavu i daje moć odlučivanja publici. Na kraju svake plesne borbe, publika crvenim i plavim karticama ocjenjuje i proglašava pobjednika koji ide u naredni krug.

Nastupom u regionalnom finalu u Zagrebu, SHZA nije imala svoje publike, ali je pred zagrebačkom publikom pored Dženi iz Sarajeva pobijedila i dva ponajbolja hrvatska plesača Luks de Luxa i Anisa. Na kraju je u finalu, skoro stopostotnom podrškom publike, pobijedila Slovenca Nachosa.

Upravo je Nachos imao sve pohvale za Melisin nastup u finalu, a njegovim pohvalama su se pridružili i svi ostali takmičari.

“Hvala zagrebačkoj publici koja je prepoznala to nešto u meni i što su mi dali glasove pored ovako dobrih plesača koji su nastupili.” izjavila je SHZA odmah nakon što su je proglasili najboljom na regionalnom takmičenju.

Samo riječi hvale o drugim takmičarima je imala ova mlada Bosanka, a nakon povratka u Tuzlu i kada su se emocije slegle, nada se da na Svjetskom finalu u Parizu neće razočarati svoje kolege.

“Još nisam svjesna da sam osvojila, a oduševljena sam kako su svi u Tuzli sretni i pozitivni mojim uspjehom. Dobivam podršku iz cijele regije, tako da sam već počela sa treninzima i pripremama za Pariz.“

Svjetsko finale Red Bull Dance Your Style se održava 12. oktobra u Parizu, a Bosnu i Hercegovinu i plesače iz cijele regije će predstavljati mlada Melisa, aka. SHZA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi