Messi dobio tužbu protiv novinara "La Razone"

Novac proslijedio u humanitarne svrhe

Messi dobio tužbu protiv novinara "La Razone"

Endin Čaušević

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Messi tužio je novinara španskog "La Razona".

Messi je prošle godine tužio novinara koji je tvrdio da je argentinski fudbaler dopingovan igrao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Sud u Barceloni danas je donio odluku da je novinar kriv, te da treba novčano da odgovara.

Argentinski fudbaler će dobiti 64,590 eura kompenzacije, a Messi je odlučio da ovaj novac proslijedi u humanitarne svrhe. Messi je izjavio da ne želi novac, već da je htio dokazati da je novinar lagao.

Messi se trenutno nalazi na Copa Americi sa reprezentacijom Argentine. Njegova ekipa večeras igra prvu utakmicu grupne faze protiv Čilea, a Messijev nastup je upitan zbog povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi