"Messi mi je rekao da im više ne šaljem takve klipove i da izgledam kao leš"
Eric Abidal se dva puta borio protiv raka i dva puta ga je pobijedio, ali vječno će ga boljeti riječi Lea Messija koji očito nije razumio kroz šta prolazi njegov saigrač.

Šokantna ispovijest Erica Abidala

"Messi mi je rekao da im više ne šaljem takve klipove i da izgledam kao leš"

Nekadašnji defanzivac Barcelone Eric Abidal otkrio je šokantne detalje iz vremena kada se borio protiv najteže moguće bolesti. 

Abidal je početkom 2011. godine obolio od tumora jetre, a samo dva dana kasnije otišao je na operaciju. Iz prve borbe izašao je kao pobjednik i samo nekoliko mjeseci kasnije odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Barcelone od 3:1 u finalu Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Tada mu je Carles Puyol prepustio kapitensku traku i dizanje trofeja nakon susreta. Ipak, odnos igrača Barcelone prema Abidalu nije bio baš idealan kao što se činilo, a to je sam fudbaler otkrio četiri godine nakon završetka karijere.

On je jednom prilikom poslao video poruku saigračima iz Barcelone pred veoma važnu utakmicu, ali odgovor od Messija i društva je bio katastrofalan i van svake pameti.

"Bio sam jako mršav, a uoči utakmice sam napravio video poruku kako bi pružio podršku igračima. Znate li šta mi je odgovorio Messi na to? Da im više ne šaljem takve stvari jer im nanose štetu. Također mi je rekao da izgledam kao leš i da im to ulijeva strah. Ja to nisam tako vidio, htio sam da ih ohrabrim, ali su mi rekli da me vide kao kostura i da ih to uznemirava", rekao je Abidal i nastavio.

"To je bila bol koje ću se sjećati cijelog života. Bila je nepodnošljiva, kao da te neko bode nožem. Kada mi je doktor rekao da moram na novu operaciju, bio sam sretan. Takvu patnju nikome ne bih poželio".

Abidalu se kasnije vratio problem i morao je na transplataciju jetre. Srećom, sve je proteklo u najboljem redu i Abidal danas normalno živi. On je poslije Barcelone igrao za Monaco i kratko za Olympiakos i penzionisao se 2014. godine.

Top Komentari

Edin Tabak
Evo konacno se oglasio Abidal na lazi ovog Madridskog novinara koji usljed silovanja njegove persone Ronalda koja ne moze pogoditi stadion, a ne gol, pokusava lazima da diskredituje Messija. Nije nista cudno kada je Madrid u pitanju. http://urbanian.mundodeportivo.com/es/deportes/9458/abidal-responde-a-pedrerol-tras-la-polemica-generada-por-las-declaraciones-sobre-su-enfermedad
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti