Messi posjetio Gabon i zaradio 3.5 miliona eura?

Messi posjetio Gabon i zaradio 3.5 miliona eura?

Adnan Beganović

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Lionel Messi, posjetio je Gabon, a njegova posjeta ovoj zemlji izazvala je mnogo kontroverzi.

Aktuelni evropski i španski prvak Barcelona nalazi se na pripremama u Sjedinjenim Američkim Državama, no na iste između ostalog nije otputovao Messi.

Argentinski reprezentativac je jedan od onih fudbalera koji su od trenera Luisa Enriquea dobili produženi odmor, a svoj je Messi iskoristio za posjetu Gabonu.

U Gabon ga je pozvao predsjednik ove zemlje Ali Bonga, a Messi će sudjelovati na nekoliko ceremonijalnih događaja među kojima je postavljanje kamena na mjetu gdje će biti održan idući Afrički kup nacija.

Jednog od najboljih fudbalera svih vremena sa predsjednikom Gabona spojio je njihov zajednički prijatelj Samuel Eto'o, a opozicija u ovoj zemlji se digla na noge nakon što je došla informacija da će Argentinac za dolazak u Gabon od predsjednika dobiti 3.5 miliona eura.

Najavljuju se i veliki protesti, a biće zanimljivo pratiti šta će se u ovoj zemlji dešavati u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.