Do jučer bio među najboljim veznjacima na svijetu, a danas izgleda kao Terminator

Transformacija kojoj niko ne može da se načudi

Do jučer bio među najboljim veznjacima na svijetu, a danas izgleda kao Terminator

Endin Čaušević

Nakon Fernanda Torresa koji je napravio nevjerovatnu transformaciju svog tijela nakon što je završio karijeru istim putem krenuo je i Mesut Ozil koji je šokirao fudbalsku javnost s onim što je uradio u svega godinu dana.

Ozil je svojevremeno bio jedan od najboljih veznjaka u fudbalu, a najbolje dane svoje karijere proveo je u Real Madridu i Arsenalu gdje je zaista imao nekoliko odličnih sezona.

Također, veliku ulogu Ozil je imao i u reprezentaciji Njemačke s kojom je 2014. godine bio prvak svijeta, ali sigurno da se očekivalo da će i danas biti aktivan i igrati na onom najvećem nivou.

Međutim, Ozil je prije godinu dana sve iznenadio odlukom o završetku karijere. Prethodne dvije sezone proveo je u Turskoj gdje je igrao za Fenerbahce i Basaksehir, ali kada je shvatio da više nije na svom nivou odlučio je da se povuče.

Ozil je krajem marta prošle godine saopštio da ide u penziju, a potom se posvetio teretani i radu na svom tijelu, te je zaista nestvarno kakve rezultate je napravio.

O transformaciji koju je Ozil uspio da napravi za svega nekoliko mjeseci već se pričalo, ali video kojeg je nekadašnji reprezentativac Njemačke sinoć objavio na društvenim mrežama zaista je sve ostavio bez teksta.

Oglasi

Ozil očito ne izlazi iz teretane jer izgleda kao Terminator i očito mu je cilj da svoje tijelo dovede do savršenstva.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@espnfc/video/7353675103126785323[/tiktok]

Od mršavog fudbalera koji nije imao nikada tako isklesano tijelo sada je i nezamislivo mnogima da je Ozil uspio da napravi takav rezultat u tako kratkom periodu.

Istu stvar napravio je i Fernando Torres prije nekoliko godina, ali Ozil je čini se uspio i da nadmaši nekadašnjeg napadača Liverpoola i Atletico Madrida.

Oduševljeni fanovi su nekadašnjem igraču u komentarima poručili da izgleda kao popularni američki glumac Dwayne Johnson, te su ga pitali da li se i on pripreme za WWE, odnosno da jednog dana bude kećer.

Bilo kako bilo sigurno je da Ozila treba pohvaliti za transformaciju koju je napravio, te posvećenost koju je pokazao u teretani nakon što je završio itekako uspješnu fudbalsku karijeru.

Top Komentari

serum11
Koja vražja mater je fantastična u neprirodno napumpanim mišićima i čemu se treba diviti? Da je priroda mislila da treba tako izgledati onda bi se takav i rodio, toliku mišićnu masu u toliko vremena nikakvim vježbama i zdravom, prirodnom hranom nije mogao dobiti, a diviti se budali koja se truje kemijskim stimulansima da bi izgledala nakaradno mi ne pada na pamet. Očito se potvrđuje stara mudrost da je prazna glava uz puno novca najlošija kombinacija koja se osobi može dogoditi. Da se obrazovao na bilo koji način i tako nadoknadio vrijeme posvećeno nogometu dok su se vršnjaci obrazovali, valjalo bi ga istaknuti i pohvaliti. Ovako, samo jedan u moru nabildanih šupljoglavaca. Aferim!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi