Ovo je otac čuvene "desetke": Slavnom sinu je uzeo milione i od tada ne prestaje da ga sramoti!

Poznat je kao osoba sa dugim jezikom

Ovo je otac čuvene "desetke": Slavnom sinu je uzeo milione i od tada ne prestaje da ga sramoti!

Admin Čaušević

Već godinama njihov odnos je potpuno zaleđen. Slavni sin vlastitog oca nije pozvao ni na vjenčanje što dovoljno govori šta misli o njemu. Stvorio mu je mnogo problema, uzeo i miliona pa i ne čudi zašto ga uopšte ne zanima očev život. 

Broj deset je obično rezervisan za najboljeg igrača ili najveću zvijezdu ekipe, međutim ukoliko gledamo pozicije na terenu "desetku" obično igra najboljih tehničar i neko ko je zadužen za asistencije i fantaziju na terenu.

Ako je neki igrač u 21. stoljeću imao osjećaj za magiju i asistenciju, onda je to definitivno Mesut Ozil. Sad već penzionisani fudbalski as koji je svoje najbolje igračke dane proveo u Arsenalu i Real Madridu.

Ozil sada živi sretan život sa suprugom Amine s kojom se vjenčao 2019. godine. Na glamuroznoj svadbi kojoj je prisustvovao i predsjednik Turske, Tayyip Erdogan, nije bilo Ozilovog oca, Mustafe.

Mustafa i Mesut Ozil iz vremena dok su imali dobar odnos

Mustafa i Ozil nikakav odnos nemaju već deceniju, ali Ozil senior s vremena na vrijeme se pojavi u javnosti kako bi prozvao sina kojeg rođeni otac previše i ne zanima.

Prvi skandal mu je napravio 2013. godine kada je Ozil igrao za Real Madrid. Florentina Pereza je nazvao čovjekom bez časti, poslije čega je sjajni fudbaler otišao u Arsenal.

Oglasi

Ubrzo nakon toga Mustafa je odlučio da se razvede te ostavi suprugu Gulizar poslije čega je vlastitom sinu potpuno pao u očima i njihov odnos je zahladnio te je sve završilo na sudu.

Mesut je dao otkaz ocu u marketinškoj firmi i tražio od njega da ga prestane zastupati kao menadžer, a Mustafa je uzvratio tužbom te je tražio ogroman novac.

Na kraju ipak nisu otišli na sud pošto su postigli dogovor nekoliko dana prije saslušanja, a Ozil je svom ocu isplatio 8.1 miliona eura i s njim završio jednom za svagda.

Od tad do danas Mustafa se uglavnom pojavljuje u medijima te daje izjave o svom sinu. Tako je bilo i jesenas. Komentarisao je razne stvari o kojim čak i nije upoznat.

Čak je za svog sina rekao da je iskorišten nakon što je odlučio da se oproti od reprezentacije Njemačke poslije određenih uvreda koje je trpio tokom Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mesut je bio pod utjecajem svog okruženja. To nije bilo dobro za njega. Ne možete reći da je Njemačka ksenofobična, da mu zemlja u kojoj je rođen ne bi dala šansu. Takve izjave ne dolaze od njega, to nije on. Iskreno: imam osjećaj da je i Mesut bio iskorišćen", rekao je Mustafa.

Mustafa je kazao da bi volio imati magični štapić kako bi vratio stvari unazad, međutim jasno je da Mesut nema namjeru mijenjati svoj odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi