To može samo on: Michael Jordan odbio ponudu od 100 miliona dolara za svega dva sata posla

Bira ponude koje dobije

To može samo on: Michael Jordan odbio ponudu od 100 miliona dolara za svega dva sata posla

E. Čaušević

Michael Jordan sigurno je jedan od najboljih sportista svih vremena, a iako je još prije 20 godina završio svoju karijeru i dalje je nevjerovatno popularan.

Jordan je u svojoj igračkoj karijeri u NBA ligi uspio da ostvari nevjerovatne rezultate u dresu Chicago Bullsa, a za mnoge je upravo on najbolji košarkaš kojeg smo ikada imali priliku gledati.

Bio je među prvima koji je postavio standarde u svijetu sporta i počeo da zarađuje ogroman novac od sponzorskih ugovora, a iako je već dugo vremena u penziji njegova popularnost jednostavno ne opada.

Koliko je Jordan popularan i o kakvoj ikoni se radi najbolje je pokazala njegovog agenta Davida Falka koji je u razgovoru za WFAN otkrio da Jordan ne trči za novcem i da je u prošlosti odbio neke nevjerovatne ponude.

Jordan je sigurno među najbogatijim sportistima na svijetu i iako je u penziji već dvije decenije i dalje od sponzorskih ugovora zarađuje nevjerovatan novac, ali pomno bira koje ponude će prihvatiti.

Falk je otkrio da je Jordan jednom prilikom imao šansu da zaradi nevjerovatnih 100 miliona dolara za samo dva sata, ali je on to odbio.

Oglasi

"Odbio je dosta ponuda o kojima mnogi sanjaju. Sjećam se dok smo jednom bili u Aziji neke žene na Filipinima su nudile sedam miliona dolara za dan samo da se Michael pojavi na nekom golf turniru, ali je on to odbio", priča Falk i nastavlja.

"Međutim, to je sića naspram činjenice da je odbio 100 miliona dolara. Dobio sam neku ponudu da on učestvuje na jednom događaju i najavi jedan završen posao. To sve bi trajalo možda dva sata, a on bi dobio čak 100 miliona dolara, no odbio je i ja nisam mogao da vjerujem da je to uradio".

Međutim, kao što smo napomenuli novac Jordanu nije problem već decenijama i on jasno bira kakve ponude će prihvatiti i ne želi svašta da radi bez obzira koliko mu neko nudio novca.

Od odličnih sponzorskih ugovora koje ima već godinama još uvijek zarađuje ogroman novac, a Forbes je nedavno objavio da godišnje nekadašnji NBA igrač zaradi čak 130 miliona dolara samo od takvih ugovora.

Njegova kompanija Air Jordan posluje kao nikada prije, a prije četiri godine potpisali su ugovor i s PSG-om. Nakon što je Messi potpisao za ovaj klub od prodaje dresova Jordanova kompanija je za samo sedmicu inkasirala skoro 10 miliona dolara.

Bogatstvo ovog 59-godišnjaka procjenjuje se na oko 1.7 milijardi dolara što dovoljno govori o tome da mu novac i nije toliko bitan da bi bio primoran da prihvati svaku ponudu koju dobije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi