Gusta brada i višak kilograma čine legendarnog napadača neprepoznatljivim
Foto - Instagram

Jedna od ikona

Gusta brada i višak kilograma čine legendarnog napadača neprepoznatljivim

Midhat Šljivak
Teme:

Mnogi fudbaleri po okončanju fudbalske karijere potpuno promjene izgleda i od pravih Apolona postanu zapuštene debeljuce.

Jedan od onih koji je neprepoznatljiv nekoliko godina nakon završetka karijere je čuveni egipatski napadač Ahmed Hossam - poznatiji kao Mido.

Nekadašnja zvijezda egipatskog fudbala objavila je kraj karijere 2013. godine. Imao je samo 30 godina, ali je odlučio da više ne ide i saopštio je kako napušta fudbal.

Uslijedio je potom period uživanja. Mido nije radio apsolutno ništa, a kilogrami su se počeli sakupljati i ubrzo je vaga pokazala nevjerovatnih 150 kilograma.

Ipak, Mido je shvatio da takav životni stil jednostavno više ne ide. Uspio je izgubiti oko 50 kilograma i u jednom trenutku se vratio na 'normalnu' kilažu.

Oglasi

Danas se čuveni fudbaler koliko-toliko drži na normalnoj kilaži. Ima tu još viška, ali daleko je ispod onih nestvarnih 150 kilograma na koliko je uspio dogurati u jednom trenutku.

Međutim, rijetki bi ga danas prepoznali. Gusta brada i višak kilograma poprilično su promijenili njegov izgled, pa brojni fanovi znaju proći kraj njega da uopšte ne shvate o kome se radi.

Oglasi

Uspio je Mido i zaigrati fudbal. Pojavio se na svečanosti ekipa Genta i Standarda iz Liježa i bio je u ekipi koju su predvodili Ronaldinho i Khalilou Fadiga.

Trčanje mu više nije jača strana. Ipak, mnogo je bitnije da više nema nikakvih smetnji prilikom kretanja koje mu je bilo ozbiljan problem u najgorim životnim danima.

Mido je apsolutna legenda egipatskog fudbala. Karijeru je počeo u Zamaleku, a preko Genta je otišao u Ajax, gdje je sa Zlatanom Ibrahimovićem predvodio napad i bio je isto tako usijana glava i dolazilo je često do sukoba, pa čak i gađanja nožem.

U bogatoj karijeri dana 39-godišnji Mido je igrao još za brojne klubove među kojima su Marseille, Roma i Tottenham. Karijeru je okončao 2013. godine u Barnsleyu.

Danas radi kao TV analitičar u Egiptu. Zaradio je dovoljno novca da živi luksuznim životom i za njega nema zime.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti