Mijat Gaćinović svom Trebinju donirao 10.000 eura

Fudbaler Eintrachta

Mijat Gaćinović svom Trebinju donirao 10.000 eura

Novi koronavirus je već odavno stigao u našu zemlju, pa se kontinuirano preduzimaju različite mjere u cilju prevencije širenja istog.

Gradovi i bolnice se ipak pripremaju i za eventualni priljev većeg broja zaraženih osoba.

Za prevenciju širenja, osim već poznatih mjera ograničavanja kretanja i socijalnog distanciranja, važna su i stredstva za dezinfekciju i zaštitu.

Novca i pomenutih sredstava nikada dosta, pa već i naši sportisti počinju donirati novac za nabavku istih.

Danas stižu vijesti i da je rođeni Trebinjac, reprezentativac Srbije Mijat Gaćinović, donirao značajnu sumu novca svom rodnom gradu.

Fudbaler frankfurtskog Eintrachta je, naime, donirao 10.000 eura za prevenciju širenja virusa i pomoć najugroženijim Trebinjcima.

"Pozdrav svim mojim Trebinjcima i ljudima u regionu. Želim ovom prilikom da pozovem sve, pogotovo mlađe generacije, da poštuju procedure nadležnih organa i zaštite sve oko sebe. Mnogo je važno da u ovoj borbi budemo složni, da pobijedimo i da se što prije vratimo uživanju u ljepoti našeg najljepšeg grada. Čuvajte se i čuvajte ljude oko sebe", javio se Gaćinović videoporukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi