Pjanić je iznenadio novim imidžom

Odlično koristi slobodno vrijeme u UAE-u

Pjanić je iznenadio novim imidžom

H. Zilić

Bh. fudbaler Miralem Pjanić (32) iznenadio je sve kada je početkom septembra potpisao za Sharjah FC klub iz UAE. Pjanić se brzo navikao u novoj sredini i najbitnije za njega, redovan je u startnoj postavi, ulazi u kontinunitet nastupa što recimo nije imao prethodnih sezona u Barceloni, a jedan dio karijere i u Besiktasu. Pored fudbala, naš fudbaler u UAE odlično koristi slobodno vrijeme.

Na svom Instagram profilu pohvalio se novim imidžom u čemu mu je pomogao frizer Jalal Hafed.

Pjanić se odlučio na malu promjenu pa sada ima neobičnu frizuru na koju nismo navikli, ali sigurno da će ova promjena izazvati dosta pozitivnih reakcija.

Opis nije dostupan.

Posljednja dva mjeseca Pjanić se lagano vraća u formu, a za svoj novi klub odigrao je šest mečeva, postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. Ima značajnu minutažu i boravak u UAE-u mogao bi mu dobro koristiti da se vrati u optimalnu formu.

Raspoloženi Pjanić će trebati reprezentaciji Bosne i Hercegovine u narednom ciklusu kvalifikacija za EURO 2024. godine gdje nam je cilj plasman po prvi put u historiji na smotru najboljih fudbalskih selekcija Starog konitnenta.

Oglasi

Vjerujemo da će Pjanić i u nastavku pružati dobre partije u dresu Sharjaha te tako mart dočekati u odličnoj formi jer upravo u martu 2023. godine počinju kvalifikacije. Naša selekcija igra kući protiv Islanda, zatim idemo u goste Slovačkoj.

Mnogi vjeruju da bi Pjanić uskoro mogao nazad u Evropu, bilo je interesa i ranije, međutim odluka da igra u UAE-u možda je bila i pametna. Igra u sredini bez pritiska i ima prostora da ponovo kristalizira svoju formu.

Prije odlaska u Sharjah Panić je kao posuđen igrač Barcelone igrao za Besiktas, a u katalonski klub je došao 2021. godine iz Juventusa.

U Juventusu je bio jedan od glavnih igrača, a sa Starom damom je osvojio četiri Scudetta, dva Kupa i jedan Super Kup Italije. Sa Barcelonom ima osvojen Super Kup Španije.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Pjanić je skupio 108 nastupa, postigao 18 pogodaka i sigurno će ove cifre biti još veće u narednom periodu.

Mnogi vjeruju da bi upravo Pjanić mogao biti lider naše selekcije u novom kvalifikacionom ciklusu sa svojom starom i prepoznatljivom formom kakvu je imao kao igrač Rome, Juventus, ali ranije i Lyona.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Logicno, jedino jos FRIZUROM MOZE IZNENADITI..zamisli samo, ima LEVATA koji su ga poredili sa VELIKIM MODRICEM..
2 4
StarMoVe
Presadio kosu pa da je malo pokaže.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi