Novac svađa mamu i sina: Mirjam spremna na dugogodišnju pravnu bitku protiv Luke Dončića
Foto - Instagram

Ne želi prepustiti brend sinu

Novac svađa mamu i sina: Mirjam spremna na dugogodišnju pravnu bitku protiv Luke Dončića

Midhat Šljivak

Zvijezda Dallas Mavericksa Luka Dončić (23) tužio je majku Mirjam Poterbin i to zbog brenda 'Luka Dončić 7'.

Njegova majka Mirjam vlasnik je ovog brenda. Luka međutim želi da on bude taj koji će u budućnosti koristiti ovo ime i odlučio je tužiti vlastitu majku zahtijevajući da mu prepusti vođenje brenda.

Međutim, to se neće desiti. Advokat Josh Gerben potvrdio je kako je Mirjam zatražila da se odbaci postupak, što znači da će se pravna borba nastaviti.

Luka je u tužbi naveo kako traži da mu mama prepusti ime brenda 'Luka Dončić 7' i da se poništi njegov pristanak za korištenje imena koje je davao prethodnih godina.

Naveo je da je mami prepustio da vodi sve jer je brend registrovan kada je Luka bio suviše mlad da bi znao šta da radi i prepustio je kontrolu Mirjam.

Oglasi

Sada to pokušava promijeniti. Traži da on bude odgovoran za svoje ime i kompletan proces će se očigledno riješiti na sudu.

Mirjam je odbila bilo kakvu mogućnost da se odrekne prava koju je sin potpisao. Zatražila je da se slučaj obustavi jer po njenom mišljenju, Lukin potpis je jedina pravna činjenica u svemu.

Ona je za kompletnu situaciju i iznenadni zahtjev njenog sina optužila njegovo okruženje i menadžere, no nema im namjeru prepustiti već dobro poznati brend.

Prema navodima Josha Gerbena ovaj slučaj bi se po sudu mogao razvlačiti više od dvije godine i pred obje strane je ogroman posao.

Luka Dončić se sada okreće novoj NBA sezoni. Jedan je od glavnih kandidata za trofej najboljeg igrača lige, a taj trofej mogao bi donijeti brojne ugovore za njegov brend.