Legenda u avanturi "On sam, a njih šest": Sve je počinjalo pozivom Kloseove supruge na roštilj...

Bio je to stresan period za sve

Legenda u avanturi "On sam, a njih šest": Sve je počinjalo pozivom Kloseove supruge na roštilj...

Admin Čaušević

Vrlo vjerovatno ne postoji slavni fudbaler da nije imao najmanje jedan skandal u karijeri, što svojom, što tuđom krivicom. To je bio slučaj i sa legendarnim Miroslavom Kloseom, jednim od najboljih strijelaca na svjetskim prvenstvima. 

Klose je već neko vrijeme u fudbalskoj penziji. Trenutno se bavi trenerskim poslom. Posljednji angažman imao je u austrijskom Altachu gdje je dobio otkaz sredinom marta.

Dobar dio karijere proveo je u Bayernu, dok je svoje igračko ime gradio u Werderu čiji je član bio od 2004. do 2007. godine. Iz perioda boravka u Bremenu ga prati i jedna neslavna priča.

Naime, bilo je proljeće 2007. godine kada je počela kružiti priča da Kloseova supruga Sylwia vara napadača sa njegovim klupskim saigračem Patrickom Owomoyelom.

Miroslav Klose i Sylwia su u braku od 2004. godine

Owomoyela je uvijek bio ženskaroš, a navodni pozivi na roštilj u Kloseov dom su ustvari bili signal za varanje i pravljenje zabava na kojim je učestvovalo više djevojaka. Tada se pričalo i da je Sylwia trudna sa bivšim defanzivcem.

Nakon svih priča Klose je tajno odlučio da dogovori transfer u Bayern koji je na ljeto potvrđen. Sve je uradio iza leđa čelnicima Werdera. Ubrzo je i povjerovao supruzi u priču da ga nije varala.

Oglasi

"Sve te laži, ta kampanja da je moja supruga trudna sa mojim saigračem. To je najgore. To je nešto najodvratnije što se desilo meni i mojoj porodici", ispričao je Klose.

Klose i Owomoyela u duelu legendi Bayerna i Borussije Dortmund

Poslije su se u nekoliko navrata Owomoyela i Klose susreli nekoliko puta na terenu, a između njih nije bilo zle krvi. Neki mediji su pisali da je Sylwia bila i više nego uvjerljiva sa svojom pričom da nije bilo prevare.

Čuveni golgeter je u braku sa Sylwijom još od 2004. godine, a imaju dvojicu blizanaca Noaha i Luana koji će uskoro postati punoljetni. Iako je brak prolazio kroz ozbiljnu krizu odlučili su ostati zajedno.

Owomoyela se sada oženjen za suprugu Josipu s kojom ima dvoje djece

U međuvremenu i Owomoyela se odlučio skrasiti. Oženio je djevojku Josipu s kojom je dobio dvoje djece za koje često navodi da su njegov ponos.

Prije nekoliko godina je angažovan kao ambasador Borussije Dortmund. Trenerski posao uopšte nije privlačan, a u slobodno vrijeme se bavi ribolovom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi