Djevojka zvijezde Reala odslužila vojni rok, za nju je tada počeo pakao

Govorila o detaljima

Djevojka zvijezde Reala odslužila vojni rok, za nju je tada počeo pakao

Admin Čaušević

U pojedinim zemljama služenje vojnog roka je obavezno, kako za muškarce tako i za žene.

Djevojka Thibauta Courtoisa, Mishel Gerzig, dala je intervju za izraelski list Menta u kojem je progovorila o poteškoćama koje je imala nakon odsluženja vojnog roka i vezi koju ima s golmanom Real Madrida nešto duže od godinu dana.

Ova 25-godišnja manekenka završila je vojnu obuku u mornarici kao zapovjednik na brodu za spašavanje, a kada je završila, unatoč brojnim dvojbama oko ostanka u vojsci, vratila se modelingu za koji se pripremala od 13 godine.

"Kad sam imala 20 godina, na poslovnom letu doživjela sam snažan napada tjeskobe. Nisam znala što mi se događa. Teško sam disala, cijelo tijelo mi je bilo ukočeno, puls mi je bio ubrzan, a oči su mu bile crne. Mislila sam da ću umrijeti, da imam srčani udar" - potvrdila je.

Ipak traumatično iskustvo, "koje se ponavljalo u trenucima koje je najmanje očekivala", pomoglo joj je da postane stručnjak za samokontrolu zahvaljujući mehanizmima poput disanja.

Oglasi

"Disanje me umiruje i smanjuje moje napada. Također mi pomažu ohrabrujuće riječi dok stojim ispred ogledala", dodala je.

Gerzig često na svojim društvenim mrežama govori o svojim napadima tjeskobe kako bi pokušala pomoći svojim pratiteljima.

"U razdobljima stresa pritisak se vraća, ali danas ga znam prepoznati kada dođe, brinuti se o sebi, prepustiti se i raditi ono što mi odgovara", priznala je.

Prošlog juna manekenka i Courtois objavili su na svojim Instagram profilima da će se vjenčati. "Da, doživotno s tobom", napisali su uz fotografije sa prosidbe na brodu.

"Nadam se da ćemo uživati pripremajući naš brak. Vjenčanje je jednodnevno, ali pripreme su raspoređene tokom cijele godine", kazala je Gerzig koja je progorovila i o odnosu s golmanovom djecom.

"Jako su dragi i brzo su me prihvatili. Mi smo porodica i volim da me doživljavaju kao njihovu prijateljicu,” objasnila je prije nego što je izrazila želju da ima djecu s Thibautom u budućnosti. "Nadam se da ćemo sljedeće godine osnovati vlastitu obitelj", zaključila je.

Belgijanac iz ranije veze sa Martom Dominguez ima kćerku Adrianu te sina Nicolasa. Oni su raskinuli 2017. godine i to mjesec prije nego što će se Nicolas roditi.

Top Komentari

SarajFK
U vojsci je ona bila pokretna meta, gadjala je cijela ceta i ubolo ju je mnogo bajoneta.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije