Mladi fudbaler Klisa oduševio sve: Kopačke i fudbalski teren zamijenio vatrogasnom opremom
FOTO: FK Klis/Facebook

Pomaže u borbi protiv požara

Mladi fudbaler Klisa oduševio sve: Kopačke i fudbalski teren zamijenio vatrogasnom opremom

Teme:

Osim virusa Covid-19 stanovnicima Konjica ovih dana problem predstavljaju i česti požari.

Brojne vatrogasne ekipe su na terenu i svim silama se trude da požare dovedu pod kontrolu, a u tome im pomaže i mladi fudbaler ekipe Klisa iz Buturović - Polja Ali Sarajlić.

Ovu vrlo lijepu priču na Facebook profilu podijelila je i sama ekipa Klisa koja je ponosna na igrača koji je inače član kadetske selekcije. Uz to dodano je i nekoliko fotografija koje svjedoče da je momak koji ima svega 15 godina dao sve od sebe da pomogne...

"15-godišnji Ali Sarajlić, član kadetske ekipe FK Klis Buturović - Polje, postao je jedan od simbola borbe protiv požara koji su posljednjih dana harali Dolinom Neretvice.

Klub zahvaljuje Aliju i svim dobrovoljcima koji su uzeli učešće u višednevnim akcijama gašenja požara i spasili imovinu ljudi te hektare šumskog bogatstva", navodi se na zvaničnoj stranici ekipe koja se takmiči u Drugoj ligi Jug.

Ovo je svakako vrlo lijepa gesta mladića koji bi trebao sigurno biti primjer svojim vršnjacima ali i onim nešto starijim generacijama.

[facebook]https://www.facebook.com/FKKlis/posts/1433296150185107?__xts__[0]=68.ARDFaj560XMHHZKKh-hOXaq4dGjpAQbSG26y3Xa5FhYt0TmgEcOGW6ceG05xy4I1cgwr4MDvJz0QJySUUeklhSmn16YybpphhsFxq3YMEc-HcgmZ1XlDA5YB76eSeH2-6IEkYShyWTel0Ng6ktmtZPPIccQiWuwdEq9-9oC8s3IddyzN0iI_oR0q_E9R6rHnnw4-qry1ue5QmFztLEWXPMaNffxKinQsxNmeL1kwIpYFKi4tt5Eomv3fpqLDDya4bTu7nvf1KXIWXwZsUsw_lKwzPUdDfUWkz9nK6x5U7con5uDl53J2hqO2e3zBLhr2eDEJtllrIS9oFzuviTL7Hkv5Jw&__tn__=-R[/facebook]

Promo

Top Komentari

Keno
Svaka ti cast momak
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi