MMA borac Tomisav Spahović priznao krivicu za ubistvo

Postigao dogovor sa Tužilaštvom

MMA borac Tomisav Spahović priznao krivicu za ubistvo

Edmir Škorić

MMA borac Tomislav Spahović priznao je ubistvo Amila Gece.

Spahović je danas potpisao s porazum o priznanju krivnje kojim je priznao da je ubio Amila Gecu 22. aprila ove godine, a to je potvrdio i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

"Odbrana je predlagala šest godina zatvora s obzirom na način na koje je izvršeno krivično djelo i da se Spahović branio, ali je Tužilaštvo KS tražilo 7,5 godina i pristali smo", rekao je Mehmedbašić za portal Klix.ba.

Spahić se tereti da je 22. aprila u ulici Nusreta Prohića u u sarajevskom naselju Buća Pootok počinio krivično djelo ubistvo tako što je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Gec, koji je od povreda preminuo 23. aprila.

Spahović će morati da odsluži kaznu zatvora od sedam godina i šest mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi