Moguća promjena nagrade za igrača utakmice

Iz vjerskih razloga

Moguća promjena nagrade za igrača utakmice

M. Skaka

Nakon što je jučer Yaya Toure odbio primiti šampanjac kao nagradu za najboljeg igrača utakmice, čelnici Premier lige počeli su akivnije razmatrati mogućnost promjene ove nagrade kako bi bila prhvatljivija za igrače svih religija.

Portparol Premier lige izjavio je: "Tražili smo savjete predstavnika najznačajnijih religijskih grupa prije nego što smo zaključili da se šampanjac smatra veoma poželjnom nagradom."

Podsjetimo, nagrada u vidu alkohola za Tourea jučer nije bila toliko poželjna, te je on odbio primiti zbog svojih vjerskih stavova.

Sve je veća osvještenost o potrebama igrača različitih religija u Premier ligi, pa je tako i iz Newcastlea najavljeno da će biti izgrađena posebna soba za molitvu za njihova tri ključna igrača koji su muslimani.

Papiss Cisse, Demba Ba i Hatem Ben Arfa tako bi mogli dobiti posebnu sobu unutar St. James Parka u kojoj bi ispunjavali svoje vjerske obaveze.

"Moramo poštovati činjenicu da neki od naših igrača pripadaju drugim vjeroispovjestima, te da za njih trebamo posebnu infrastrukturu. Bitno je da imamo razumjevanja za sve religije i da se brinemo za svoje igrače.", rekao je Alan Pardew, menadžer Newcastlea.

Vrijedi spomenuti i to da Mancheser City našeg Edina Džeke već ima sobu za molitvu uz arapske vlasnike i četiri muslimana u svojim redovima: Yayu i Kolo Tourea, Samira Nasrija i Edina Džeku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti