Mohamed Salah se oglasio nakon terorističkog napada na džamije na Novom Zelandu

Egipćanin poslao poruku

Mohamed Salah se oglasio nakon terorističkog napada na džamije na Novom Zelandu

E. Škorić

Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah šokiran je nakon terorističkih napada na džamije u Novom Zelandu.

Četrdeset i devet osoba ubijeno je, a više od 48 teško je ranjeno u napadima na dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu u petak, objavila je novozelandska premijerka Jacinda Ardern.

Ardern je kazala kako je najmanje 30 osoba ubijeno u džamiji Masjid Al Noor, dok je deset ubijenih u džamiji u četvrti Linwood. U međuvremenu, javljaju lokalni mediji, broj ubijenih narastao je na 49.

"Jasno je da je ovdje riječ o terorističkim napadima", rekla je Ardern. Ona je dodala da je u Novom Zelandu proglašeno stanje povišene sigurnosne pripravnosti.

"Moje saučešće odlaze porodicama onih nedužnih žrtava koje su izgubile život u ovom činu zla", napisao je Salah na Twitteru.

Tottenhamov veznjak Moussa Sissoko također je poslao poruku.

On je rekao: "Sve moje misli i molitve su upućene žrtvama i njihovim porodicama za ovaj strašni napad u Novom Zeladnu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi