Direktor Rome i bivši golman kluba operisan nakon teške saobraćajne nesreće
Foto - EPA

Morgan De Sanctis zadobio brojne povrede

Direktor Rome i bivši golman kluba operisan nakon teške saobraćajne nesreće

Midhat Šljivak

Direktor Rome i nekadašnji golman Morgan De Sanctis doživio je sinoć tešku saobraćajnu nesreću.

Ovaj 43-godišnjak je u nesreći zadobio ozbiljne povrede. Ima brojne lomove na tijelu, te je jutros podvrnugt operativnom zahvatu u Rimu.

De Sanctis je svjestan i njegovo zdravstveno stanje je pod kontrolom, a u naredna 24 sata će biti pod ljekarskom prismotrom.

Morgan De Sanctis se povukao 2017. godine u dresu Monaca. Tokom karijere je igrao za Pescaru, Juventus, Udinese, Napoli i Romu.

Sedam puta je oblačio dres reprezentacije Italije, a u karijeri je osvojio Kup sa Napolijem, te prvenstvo sa Monacom.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi