Možete li prepoznati čovjeka koji je zaplakao zbog pobjedničkog gola Tottenhama?

Legenda nije krila suze

Možete li prepoznati čovjeka koji je zaplakao zbog pobjedničkog gola Tottenhama?

M. Šljivak

Tottenham je sinoć u Amsterdamu napravio čudo.

Spursi su u glavni grad Holandije stigli sa minusom od jednog gola nakon poraza na domaćem terenu (0:1), a sinoć su nakon prvog poluvremena bili otpisani.

Imao je Ajax sigurno finale. Vodili su 2:0 nakon 45 minuta igre, ali je u nastavku zablistao Brazilac Lucas Moura i sa tri gola je odveo Spurse u prvo finale Lige prvaka u klupskoj historiji.

Suze apsolutno niko nije mogao sakriti. Plakali su igrači, stručni štab, a kamera je uhvatila i legendarnog kanadskog košarkaša Stevea Nasha kako plače nakon pobjedničkog gola.

Nash je veliki navijač Pijetlova. To je dokazao sinoć kada je u studiju proslavio veliku pobjedu, a zatim je i zaplakao od sreće.

Legendarni NBA košarkaš je odavno pokazivao svoju ljubav prema fudbalu. Često je dolazio na utakmice Premiershipa, a želja mu je bila da se oproba i kao profesionalni fudbaler.

Međutim, ta mu se želja nažalost nije ispunila, baš kao ni ona da bude šampion NBA lige. Iako je dva puta bio MVP lige, nikada nije uspio da dođe do naslova.

Nash je u 20 godina NBA karijere igrao za Phoenix, Dallas i LA Lakerse, a osam puta je bio izabran za All Star meč.

Karijeru je završio sa projekom od 14.3 poena i 8.5 asistencije i smatra se jednim od najboljih playmakera u historiji najjače lige svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi