Mozzart u Doboju obnovio košarkaški teren u čast Ognjena Kuzmića

Akcija “Sto terena za jednu igru”

Mozzart u Doboju obnovio košarkaški teren u čast Ognjena Kuzmića

Sponzorski tekst

Potpuno rekonstruisan košarkaški teren koji je kompanija Mozzart obnovila u okviru akcije “Sto terena za jednu igru” svečano je otvorio srbijanski košarkaški reprezentativac Ognjen Kuzmić u dobojskom naselju Pijeskovi. Upravo će ime centra španskog Real Madrida kojeg je Doboj iznjedrio, ovaj teren nositi u godinama pred nama.

Kao jedan od najvećih donatora sportu u regionu, sa željom da u svim gradovima budući šampioni imaju što bolje uslove za bavljenje košarkom, kompanija Mozzart je i ovaj teren obnovila po standardima profesionalne košarke. Žitelji grada na rijeci Bosni će igru pod koševima ubuduće moći da usavršavaju na specijalnoj podlozi, sa profesionalnimm konstrukcijama, zglobni obručima i kliritnim tablama.

Svečani program organizovan je u sportskom duhu i u cilju promovisanja zdravih navika, pa su posjetioci mogli da uživaju u revijalnoj utakmici mladih košarkaša iz KK FinDo. Loptu im je podbacio Ognjen Kuzmić, čiji je dolazak posebno oduševio najmlađe posjetioce svečanog otvaranja. On je budućim šampionima na terenu uz svoju sliku ostavio i simboličnu poruku da nikada ne odustaju: “Nikada ne smijete odustati. Pobjednici nikada ne odustaju, a ljudi koji odustaju nikad ne pobjeđuju!”. Nakon svečanog presjecanja vrpce, centar Real Madrida dao je prvi koš na obnovljenom terenu koji je ponio njegovo ime, a zatim se obratio prisutnima:

“Velika je čast što je teren sa kojeg sam potekao dobio potpuno nov izgled i što je nazvan mojim imenom. Danas sam se vratio u djetinjstvo kada sam igrajući košarku ovdje, u Doboju, maštao o velikim uspjesima i o tome da jednog dana obučem dres reprezentacije. Uz mnogo truda i odricanja moj rad se isplatio, ali vjerujem da nikada ne smijemo zaboraviti odakle dolazimo i gdje smo započeli svoj put ka zvijezdama. Hvala kompaniji Mozzart koja je stanovnicima još jednog malog mjesta pokazala da nisu zaboravljeni i hvala što ulaže u buduće profesionalce koji rastu u svim krajevima naše zemlje ” , istakao je jedan od najboljih srpskih košarkaša.

Zadovoljstvo što je Mozzartov humanitarni karavan stigao do Republike Srpske istakao je i Borjan Popović, direktor sektora korporativnih komunikacija u ovoj kompaniji, i objasnio je da ovo ni slučajno nije kraj predanom ulaganju u sport koji je postao zaštitni znak kompanije Mozzart. On je najavio da će osim Doboja, još četiri grada postati bogatija za teren na kakvom treniraju profesionalci.

„Srećan sam što smo danas u Doboju, jer se trudimo da kao regionalni lider u svojoj oblasti budemo predvodnici i kada je u pitanju briga o čitavoj društvenoj zajednici. Trudimo se da budemo inicijatori pozitivnih promena u društvu, i našu misiju su prepoznale i podržale mnoge košarkaške legende, nekadašnji i sadašnji reprezentativci. To su sportisti koji su košarku učinili jednim od naših najtrofejnijih sportova i našoj naciji doneli mnogo radosti, zbog čega verujemo da bi oni trebalo da budu uzori i idoli našoj deci. Svakoj promociji prisustvuje sve veći broj građana što nas dodatno motiviše da nastavimo da unapređujemo uslove za bavljenje sportom budućih šampiona. “ , rekao je Popović.

Misija kompanije Mozzart je da obnovi 100 terena i tako pošalje poruku o važnosti sporta, socijalizacije, druženja među vršnjacima i zdravog načina života.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi