Posjeta u bolnici: Fudbalski savez Austrije iznenadio Huskovića

Mladi fudbaler povrijeđen u saobraćajki

Posjeta u bolnici: Fudbalski savez Austrije iznenadio Huskovića

Eldar Ganibegović

Jako loše vijesti saznali smo prije pet dana.

Naime, u saobraćajnoj nesreći u Austriji učestvovao je 19-godišnji fudbaler bečke Austrije i potencijalni reprezentativac BiH, Muharem Husković.

S njim u automobilu je bila i njegova djevojka koja je također povrijeđena, a oboje su odmah prebačeni u bolnicu.

Mladi fudbaler se u popodnevnim satima narednog dana probudio nakon anestezije, komunicirao je malo s roditeljima, a doktori su saopštili da je van životne opasnosti.

Austrijski mediji objavili su taj dan da nema nekih opasnijih lomova, koljena su pretrpila težak udarac, no to će se brzo sanirati terapijama.

Husković je određeno vrijeme zadržan u bolnici nakon toga će ga doktori pustiti na kučno lječenje, a danas su mu u posjetu stigli predstavnici Fudbalskog saveza Austrije.

Uručili su mu dres i još jedan prigodan poklon, a fotografiju je objavio Sky Sports Austria.

Palac gore od Muharema Huskovića samo pet dana nakon njegove teške nesreće! Želimo 19-godišnjaku sve najbolje za povratak!", napisali su.

Saznajemo i da ga N/FSBiH ima na radaru mladog Huskovića, pa se nadamo da će biti još jedan od onih fudbalera koji su fudbalsko znanje stekli van domovine, a zaigrali u najdražem dresu. 

Top Komentari

realista1982
Skup je kod nas telefon,pa niko nije ni nazvao...
3 0
Fino alla Fine
I pitamo se ponekad zašto naša djeca izaberu drugu repku?Ponekad je tako malo ali ipak tako mnogo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi