Kakav otac, takva i kćerka: Ova djevojka je tatina kopija i o njoj se priče pričaju

Mya Lynn Lesnar privlači pažnju

Kakav otac, takva i kćerka: Ova djevojka je tatina kopija i o njoj se priče pričaju

Midhat Šljivak

Ljubitelji sporta, posebno mješovitih borilačkih vještina, dobro znaju ko je Brock Lesnar. Čuveni MMA borac i kečer nekadašnji je UFC šampion, pa nije nikakvo čudo što je i njegova kćerka Mya Lynn Lesnar vrhunski sportista.

Brock Lesnar je svjetsku slavu stekao kao član WWE organizacije, odnosno profesionalnog hrvanja ili kod nas poznatih kečera. Uz karijeru hrvača gradio je ime u MMA sportu i čak je u jednom trenutku postao UFC šampion.

Lesnar je još uvijek aktivan član WWE organizacije. S 46 godina još uvijek je istinska zvijer i nikad nije ni bilo dileme da se radi o vrhunskom sportisti.

Njegovim stopama krenula je i 21-godišnja kćerka Mya Lynn Lesnar. Ona studira na univerzitetu Colorado i bavi se atletikom. Bacanje kugle je njena disciplina i izuzetan je talenat.

Mya Lynn Lesnar u opremi univerziteta Colorado

Mya Lynn nedavno je postala rekorderka univerziteta. Bacila je kuglu na 18.5 metara uz istinsku dominaciju u odnosu na ostale takmičarke. Ovaj rezultat je blizu rekorda NCAA lige kojeg drži Adelaide Aquilla, koja je kuglu bacila na 19.64 metara.

Oglasi

21-godišnja Lesnar žestoko trenira da postane najbolja. Šampionske gene definitivno ima i ostaje nam da vidimo koliko će napraviti u karijeri i hoće li uopšte postati profesionalka.

Ono što je svakako interesantno i što je svakom zapalo za oko je njena sličnost sa slavnim ocem. Mya Lynn je slika i prilika svog oca.

Brock Lesnar tokom nastupa u WWE federaciji (Foto: WWE)

Kada se njena fotografija pojavila na društvenim mrežama, mnogi su pokazali veliko interesovanje za ovu djevojku i imali su šta da vide.

Mya svakodnevno žestoko trenira. Definitivno ima ogromnu želju za sportskim uspjehom i s ovakvim stavimo male su šanse da ne napravi nešto od sebe u budućnosti.

Za sada je posvećena bacanju kugle. Ipak, definitivno ima predispozicije za druge sportove, baš kao i njen slavni otac.

Oglasi

Brock Lesnar je šokirao svijet osvajanjem UFC naslova

Brock Lesnar je u UFC stigao 2007. godine kao velika hrvačka zvijezda. Ipak, niko nije mogao naslutiti da će veoma brzo postati šampion teške kategorije, iako je istinska fizička zvijer.

Do naslova je došao u svojoj četvrtoj MMA borbi. Savladao je čuvenog Randyja Couturea, te je pojas dva puta uspješno branio protiv istinskih legendi Franka Mira i Shanea Carwina.

Njegov kraj stigao je 2010. godine. Protiv Caina Velasqueza nije imao šansi, da bi potom izgubio i meč od Alistaira Oveerema.

Otišao je potom Lesnar na dugu pauzu od MMA sporta. Otišao je u WWE, da bi se 2016. godine vratio na jubilarnom UFC 200 eventu i pobijedio je Marka Hunta. Ipak, pobjeda mu je oduzeta zbog dopinga.

U proteklih sedam godina je ponovo dominirao među kečerima i definitivno se može reći da je jedan od najvećih hrvača svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi