Najavljena posebna sjedišta za gojazne na Mundijalu 2014.

Organizatori uvode novost

Najavljena posebna sjedišta za gojazne na Mundijalu 2014.

A. Haznadarević

Mundijal u Brazilu koji će se igrati iduće godine, prema najavi organizatora će po prvi put u historiji svjetskih prvenstava imati specijalnu ponudu sjedišta za gojazne osobe. 

Time će organizatori zadovoljili  brazilsko zakonodavstvo koje predviđa da na sportskim priredbama bude određen broj mjesta za tu namjenu.   

 

U  tu grupu spadaju gledaoci sa smanjenom pokretljovošću, gledaoci u invalidskim kolicima, a u  podkategoriji se nalaze osobe s prekomjernom tjelesnom  težinom.

 

U slučaju da gledalac želi da kupi takvu ulaznicu mora predočiti  ljekarski nalaz kao uvjerenje da ima indeks tjelesne težine (BMI) veći od 30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.