Najmanje učestvovao u tituli, ali je u slavljeničkoj noći privukao najveću pažnju

Benjamin Mendy opet briljira

Najmanje učestvovao u tituli, ali je u slavljeničkoj noći privukao najveću pažnju

E. Škorić

Benjamin Mendy je pravi šaljivdžija, rekli bismo da polako u borbi za tron 'najotkačenijih nogometaša' skida Marija Balotellija.

Mendy je skupo Cityjevo pojačanje iz Monaca, ali je unatoč tome odigrao samo pet mečeva, od čega tek četiri u Premier ligi i Pep Guardiola ovom lijevom beku nije previše vjerovao minule sezone.

Međutim, kada već nije igrama na terenu, onda je 'igrama' pored njega učestvovao u Cityjevoj tituli. Od dolaska na Etihad, Mendy je zadužen za dobru atmosferu, a svojim raznoraznim aktivnostima na društvenim mrežama često izbija u prvi plan.

Ovaj put je Cityjevu objavu na Twitteru povodom osvojene titule, koja je osigurana jučer nakon poraza Uniteda od WBA, naprosto korigovao za svoje potrebe. Likovi Aguera, De Bruynea, Kompanyja, Silve, Jesusa i Sterlinga bili su u obliku karikatura na fotografiji koju je objavio City na Twitteru, a onda je Mendy objavio svoju verziju.

Umjesto Sterlingove ubacio je svoju glavu i tako ponovo postao zvijezda Twittera.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi