Najslađe za kraj: Ona se potrudila da nagradi Ciru Immobilea za 36 datih golova

Ovo je bila njegova sezona iz snova

Najslađe za kraj: Ona se potrudila da nagradi Ciru Immobilea za 36 datih golova

Edmir Škorić

Italijanski napadač Ciro Immobile dobio je Zlatnu kopačku jer je sa 36 pogodaka bio prvi strijelac Evrope.

Prvi put nakon pet godina ni je tu nagradu osvojio neko od igrača Barcelone. Impresivni Immobile je ove sezone postigao čak 36 golova i rimski klub je nakon dugo vremena odveo u Ligu prvaka.

Svoj posljednji gol postigao je u 38. kolu na gostovanju kod Napolija. Završio je sa dva gola više od Roberta Lewanwdowskog iz Bayerna, dok je Cristiano Ronaldo završio treći s 31 golom.

Napadači LaLige dominirali su u borbi za Zlatnu kopačku s 11 od prethodnih 12 sezona, a prije Immobilea poslednji igrač izvan španske La Lige koji je došao do Zlatne kopačke bio je napadač Rome Francesco Totti još 2007. godine.

Za sve što je uradio ove sezone na kraju je dobio i tortu od svoje djevojke Jessice Melene.Na torti je bila iscrtana upravo zlatna kopačka uz poruku: "Korak po korak s tobom".

Top Komentari

Harox7
Pored ove bih i ja zabijao više od 40, golova
6 0
Arnel925
Jeli mu pušizen čundaru?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti