Ne raduju se baš svi Leicesterovoj tituli

Nekom bajka, nekom noćna mora

Ne raduju se baš svi Leicesterovoj tituli

Većina neutralnih ljubitelja fudbala istinski želi da ekipa Leicestera postane novi prvak Engleske, ali njihovo podizanje trofeja bi nekoga prilično rastužilo.

Britanske kladionice davale su uoči početka sezone mizerne šanse Leicesteru da dođe do naslova, a koeficijent na njihovo osvajanje je u poznatom William Hillu iznosio nevjerovatnih, ali u tom momentu i realnih 5000.

U engleskim kladionicama su i tada primali uplate na ovaj ishod i to većinom od strane onih najoptimističnijih navijača Lisica, a povodom senzacije koja se smiješi oglasio se i glasnogovornik William Hilla Graeme Sharpe.

"Leicesterovi uspjesi su bajka za njihove navijače i za one koji su se kladili na njih, a za nas su noćna mora koja postaje stvarnost", rekao je Sharpe.

Prema nekim izvještajima, samo engleske kladionice će u slučaju Leicesterovog osvajanja titule izgubiti 12,3 miliona eura, a kladionice već sedmicama pronalaze kompromis i nude igračima prijevremenu isplatu kako bi spasili šta se spasiti da. U tome su donekle i uspjeli, jer je dobar broj kladioničara prihvatio ponudu, pa je tako samo jedan igrač iz Manchestera, koji se prije sezone kladio na Leicester, uzevši prijevremenu isplatu od 40.000 eura uštedio kladionici više od 30.000 eura.

Interesantno, trenutni koeficijent na Leicesterovo osvajanje titule iznosi mizernih 1,36.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi