Snimanje filma o Vardyju će, ipak, još malo pričekati

Sve je spremno, ali...

Snimanje filma o Vardyju će, ipak, još malo pričekati

Životna priča zvijezde Leicestera Jamiea Vardyja uskoro će biti prikazana i u formi dokumentarnog filma.

Ovaj sjajni napadač je imao trnovit put do zvijezda, a u životu se susreo sa brojnim nedaćama. Dok je došao do Premier lige prošao je gotovo sve niže engleske lige, a kada se tome doda i dobro poznata činjenica da je jedno vrijeme bio i u zatvoru, jasno je kakve je prepreke Vardy prešao da bi na kraju dogurao i do reprezentacije Engleske.

Film koji se priprema će svakako imati 'happy end', ali producent Adrian Butchart ne želi započeti snimanje prije nego završi Evropsko prvenstvo. Razlog je, valjda, sasvim jasan, ali ga je Butchart obrazložio.

"Sve je spremno za početak snimanja dokumentarnog filma  o Vardyju. Ipak, sačekat ćemo da završi Evropsko prvenstvo, pa se bacamo na posao", rekao je Butchart, te dodao:

"Postoje dvije stvari koje su se činile nemogućim prije nekoliko sedmica. Prva je da Leicester osvoji titulu, a druga da Engleska osvoji EURO. Sa svakom utakmicom spajaju se fikcije i stvarnost, i želimo vjerovati da bi Vardy sa Engleskom mogao osvojiti titulu evropskog prvaka. Tada bi film bio potpun i zaista bi tek tada imao nevjerovatnu priču".

Podsjetimo, Vardy je u dosadašnjem toku Premier lige postigao 19 golova i drugi je strijelac lige, a njegov Leicester je nakon 30 kola prvoplasirani sa pet bodova više u odnosu na Tottenham.

Jamie Vardy je prošle sedmice debitovao za Englesku protiv Njemačke, a u svojoj prvoj utakmici postigao je spektakularan pogotak petom i to najboljem svjetskom golmanu Manuelu Neueru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi