Nekada je bio prva zvijezda Bayerna, a sada ima svoj ranč i postao je kauboj

Uživa u penziji

Nekada je bio prva zvijezda Bayerna, a sada ima svoj ranč i postao je kauboj

Endin Čaušević

Bayern je u svojoj historiji imao veliki broj sjajnih napadača, ali sigurno da je navijačima ovog kluba Giovane Elber ostao u posebnom sjećanju.

Elber je u Bayern stigao na ljeto 1997. godine iz Stuttgarta i u ovom klubu je proveo šest godina. S Bayernom je uspio osvojiti skoro sve što je mogao, a potom je otišao u Lyon.

Legendarni brazilski napadač svoju karijeru završio je 2006. godine igrajući za Cruzeiro i od tada se ne pojavljuje često u javnosti. Elber danas ima 47 godina i živi u Brazilu, te se posvetio životu koji nema mnogo veze s fudbalom.

Nakon završetka karijere Elber je kupio ranč u Fazendi koja se nalazi u blizini Sao Paula. Posvetio se farmi koju je pokrenuo prije više od deset godina, te je postao pravi kauboj.

Deep in the heart of Brazil, hours away from civilisation, former striker Giovane Elber runs a cattle farm.

Elberova farma ima više od 10.000 hektara, a kupio ju je još dok je igrao u Bayernu. Trenutno posjeduje više od 4.500 životinja, a ekspedicija Bayerna nedavno ga je posjetila u Brazilu, te je otkrio kako je nakon uspješne fudbalske karijere odlučio da postane nešto totalno suprotno, a to je kauboj.

"Kupio sam ranč Fazenda 1999. godine, a kasnije i susjedne farme San Jose i Paraiso. Imam oko 10.000 hektara zemlje i preko 4.500 životinja. Jednom mi je otac rekao da kupim ranč i pokrenem svoj biznis jer se bojao da neću uspjeti u Evropi. On se bojao aviona i nikada me nije posjetio dok sam igrao van Brazila. Nažalost, preminuo je 2006. godine kada sam se penzionisao. Dolazio je na ranč dva puta i vidio sam mu u očima da mu se baš sviđa", rekao je Elber i dodao.

"Imam 13 radnika koji se brinu o svemu, a ja im pomažem kada god mogu. Ustajemo u četiri ujutro i radimo do kraja dana i tako izgleda život ovdje. Uživam u jahanju konja kada obilazim ranč i zaista sam našao svoj smiraj ovdje".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi