Nekadašnji igrač Cityja zbog vijagre propustio trening

Vjerovali ili ne

Nekadašnji igrač Cityja zbog vijagre propustio trening

Midhat Šljivak

Svi ljubitelji fudbala vjerovatno se sjećaju legendarnog belgijskog napadača Emilea Mpenze.

Belgijanac je često zbog brzine koju je posjedovao bio izuzetno nezgodan za čuvanje protivnika, a najbilje dane karijere je proveo igrajući za Standard i Schalke.

Mpenza je 2008. godine postao član Manchester Cityja, ali je među Građanima ostao samo jednu sezonu, pa je posuđen u Plymouth.

Tadašnji trener ovog kluba Paul Sturrock je u knjizi otkrio nekoliko zanimljivih činjenica o Mpenzi, a jedna se posebno ističe.

"Mislim da je bio rekorder po izgovorima. Znao je često glumiti povrede, ali ono što sam doživio nikad u životu neću zaboraviti. Došao sam na trening, pitao sam gdje je Mpenza i onda sam dobio odgovor da je uzeo vijagru prethodne noći i da ima erekciju, te da ne može trenirati", napisao je Sturrock.

Mpenza je za Plymouth odigrao devet utakmica i postigao je dva gola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi