Nekadašnji igrač Juventusa i Chelseaja pronađen mrtav

Mosia preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima

Nekadašnji igrač Juventusa i Chelseaja pronađen mrtav

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Juventusa, Simphiwe Boy Boy Mosia, preminuo je prije nekoliko dana pod nerazjašnjenim okolnostima.

Mosia je nekada nosio dres Juventusa, ali se nije uspio izboriti za minutažu u ovom klubu. Također, ovaj 31-godišnji fudbaler je svojevremeno igrao za Chelsea dok je ovaj klub sa klupe predvodio Claudio Ranieri.

Prije nekoliko dana saopšteno je da je Mosia pronađen mrtav, ali još uvijek nisu uzvrđene okolnosti kako je došlo do nesretnog slučaja. Mosia je svoju karijeru počeo u Staroj dami 1999. godine, a godinu dana kasnije vratio se u Južnu Afriku.

Ipak, 2003. godine ponovo je stigao u Evropu, ali ovaj put u redove Chelseaja. U dresu Plavaca nije upisao debi, a većinom je igrao na posudbama u Belgiji. Ostao je zapamćen 2012. godine kada je u jednoj tuči izboden zbog čega je završio karijeru.

"Imao je dosta problema sa finansijama što je na kraju i presudilo. Također, želio je da se ponovo vrati na teren, ali nažalost to nije dočekao", saopštila je njegova porodica.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti