Neki traže prave vrijednosti: Nisu svi fudbaleri zaluđeni sponzorušama

Ko je žena koju je oženio Mohamed Salah?

Neki traže prave vrijednosti: Nisu svi fudbaleri zaluđeni sponzorušama

Endin Čaušević

Egipatski fudbaler Mohamed Salah oduševio je fudbalski svijet prošle sezone igrama u dresu Liverpoola, te je osvojio srca ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu širom svijeta.

Ovaj 26-godišnji fudbaler izabran je zasluženo za najboljeg igrača Premiershipa u prošloj sezoni, a također na kraju je bio i najbolji strijelac sa 32 gola. Salah je u sezoni iza nas postigao impresivna 44 gola u dresu Redsa, te je zasigurno bio najpozitivnije iznenađenje u svijetu fudbala nakon što je iz Rome prešao u Liverpool.

Koliko je imao dobru sezonu najbolje pokazuje činjenica da je UEFA jučer objavila da se Salah nalazi među trojicom najboljih igrača Evrope, te da će se za titulu najgoljeg boriti s Cristianom Ronaldom i Lukom Modrićem, a iza njega ostao je i Lionel Messi. Ipak, mnogi su znatiželjni o tome šta se dešava u privatnom životu Egipćanina jer u javnosti nema baš mnogo informacija o njemu.

Ono što je zanimalo mnoge djevojke u Engleskoj jeste Salahov ljubavni status, a ostale su razočarane kada su saznale da je on već pet godina u braku. Salah se oženio još 2013. godine, a njegova supruga zove se Magi. Vjenčanje je održano u Ngridu u Egiptu po muslimanskim običajima i priustvovalo je nekoliko hiljada gostiju.

Salah i njegova supruga imaju kćerku koja se zove Makka, a ime je dobila po svetom mjestu Mekki. Oni su se upoznali još kada su bili tinejdžeri u školi Basion Gharbia. O Magi se ne zna mnogo, a na njenom privatnom Instagram profilu piše samo da je njeno zanimanje "biotehnolog", te ima 473 pratitelja. Ona je u javnosti viđena na kraju prošle sezone u zadnjem meču Premiershipa, zajedno s kćerkom Makkom, ali često je i na tribinama Anfielda odakle bodri svog muža.

Mo Salah wife: Mo with daughter Makka

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesut10
Ovog čovjeka kao da je sam Bog poslao u Englesku da na najljepši način predstavi Islam kao religiju.
78 9
Chupy
Ovo je dokaz da jos ima nade za covjecanstvo. Covjek je ozenio osobu koju voli i koja ce mu djecu odgojiti. A ne "profesionalca sponzorusu", zanimanje u koje se pocne ulagati sa 16 god, promijeni izgaled totalno, od kose, usana, grudi, guzice, ociju itd itd, da bi zaskocila nekakvog sportistu sa nenormalnim zaradama. Nazalost, to je vrijeme u kojem zivimo.
61 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti