Nevjerovatno: Koliko danas zarađuju bivši veliki sportisti

Nevjerovatno: Koliko danas zarađuju bivši veliki sportisti

10. Greg Norman

A. Haznadarević

Kako je vijek profesionalnih sportista prilično kratak, oni se uglavnom nakon okončanja karijere posvećuju drugim načinima zarade, koristeći svoje ime i slavu stečenu na sportskim borilištima, te ulažući u različite projekte novce koje su zaradili ranijih godina. 

Godišnja zarada: 10,2 miliona funti

Nevjerovatno zvuči podatak o godišnjoj zaradi bivšeg golfera Grega Normana, koji posljednjih godina u prosjeku svoj bankovni račun podeblja za 10,2 miliona funti. Danas ima 60 godina i ostao je zapamćen po držanju prvog mjesta čak 331 sedmicu na listi najboljih svjetskih golfera tokom '80-ih i '90-ih godina prošlog stoljeća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.