Nevjerovatno: Koliko danas zarađuju bivši veliki sportisti

Nevjerovatno: Koliko danas zarađuju bivši veliki sportisti

9. Pele

A. Haznadarević

Kako je vijek profesionalnih sportista prilično kratak, oni se uglavnom nakon okončanja karijere posvećuju drugim načinima zarade, koristeći svoje ime i slavu stečenu na sportskim borilištima, te ulažući u različite projekte novce koje su zaradili ranijih godina. 

Godišnja zarada: 10,2 miliona funti

Po mišljenju mnogih najbolji fudbaler svih vremena Brazilac Pele, 74-godišnja je živa ikona fudbala i čovjek od najvećeg poštovanja u svijetu "najvažnije sporedne stvari". Još od okončanja karijere radi kao ambasador fudbala i lice je koje se često može vidjeti na najvećim fudbalskim svečanostima. Zahvaljujući svom slavnom imenu, ovaj slavni starac godišnje zarađuje 10,2 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti