Neymar šokirao objavom: Oprostio se od Hawkinga na bizaran način

Trebao je malo razmisliti

Neymar šokirao objavom: Oprostio se od Hawkinga na bizaran način

Teme:

Brazilski fudbaler Neymar navukao je na sebe gnjev mnogih poštovalaca preminulog fizičara Stephena Hawkinga.

Ovaj znameniti britanski teoretski fizičar je umro jučer u dobi od 76 godina u svojoj kući u Cambridgeu. Od njega su se oprostili brojni fizičari, "obični ljudi", gotovo cijeli Hollywood, ali i fudbaleri među kojima je i Neymar.

Hawking je zbog amiotrofične lateralne skleroze (ALS) decenijama bio prikovan za kolica i mnoge je često hrabrio da "moraju imati pozitivan stav u bilo kojoj situaciji da se nađu", a upravo taj citat Neymar je iskoristio da se od njega oprosti. Na svom Twitter profilu je tako objavio fotografiju na kojoj sjedi u kolicima, uz Hawkingov citat, kojim je želio da opiše situaciju u kojoj se trenutno nalazi, a koja, složit ćete se, nije ni blizu od preminulog fizičara.

Brzo su počele stizati reakcije na Neymarovu ideju, a one, blago rečeno, baš i nisu pozitivne. Mnogi su ga opomenuli da baš nije izveo najbolje poređenje, jer operacija kosti u nozi kojoj je Neymar podvrgnut i amiotrofična lateralna skleroza od koje je godinama bolovao Hawking nikako ne mogu isti koš.

Morao je, ipak, Neymar smisliti nešto bolje...

Top Komentari

Heller
Rijetko odvratan lik
4 1
Heller
Rijetko odvratan lik
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi