Ni Ronaldo, ni Mayweather:  Ovaj čovjek ima najveću kolekciju automobila među sportistima

Legendarni bejzbol igrač

Ni Ronaldo, ni Mayweather: Ovaj čovjek ima najveću kolekciju automobila među sportistima

Midhat Šljivak

Iako svakodnevno na društvenim mrežama možemo vidjeti zaista luksuzne kolekcije automobila najvećih svjetskih sportskih zvijezda, niko nema kolekciju kao čuveni igrač bejzbola Reggie Jackson.

Danas Cristiano Ronaldo, Floyd Mayweather i drugi konstantno kupuju posebno izrađene autimobile i garaže su im pune, no Jackson je apsolutni pobjednik.

Njegova kolekcija sadrži oko 100-ak američkih klasika, uglavnom Chevrloleta i njihova vrijednost je oko 60 miliona dolara.

Kolekcija 73-godišnje bejzbol legende bila je i veća. Nažalost, u požaru 2013. godine ostao je bez 35 automobila koji su vrijedili oko tri miliona dolara.

Samo Ferrari 275 GTB/4 koji je u njegovoj garaži vrijedi 25 miliona dolara i Jackson je apsolutni pobjednik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi