Nicklas Bendtner osuđen na zatvorsku kaznu
(Foto: EPA) Nicklas Bendtner je 2004. godine stigao u omladinski pogon Arsenala, a član ovog kluba je bio do 2014. godine kada je prodan Wolfsburgu. Nakon Wolfsburga je kratko bio član Nottingham Forresta, da bi u Rosenborg stigao u martu 2017. godine.

Zbog fizičkog napada i nanošenja povreda

Nicklas Bendtner osuđen na zatvorsku kaznu

Nekadašnji napadač Arsenala, a danas fudbaler Rosenborga Nicklas Bendtner poznat je kao karizmatična i nerijetko kontroverzna persona na terenu i van njega. Ipak, ovaj put je pretjerao.

Naime, danas je danski fudbaler, popularno prozvan Lord Bendtner, osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 50 dana zbog napada na vozača taksija.

Danski B.T. je saopštio vijesti od presudi, a prema britanskom Daily Mirroru Bendtner je već uložio žalbu na istu.

Podsjetimo, Bendtner je devetog septembra ove godine nakon izlaska sa svojom djevojkom došao u sukob sa vozačem taksija koji je ubrzo eskalirao. Danski fudbaler je fizički nasrnuo na taksistu kojem je tom prilikom slomljena vilica.

Taksista je morao biti podvrgnut operativnom zahvatu, a Bendtner se nedugo nakon incidenta oglasio porukom u kojoj je izrazio žaljenje zbog svega što se desilo.

"Bio sam umiješan u izuzetno nesretan događaj. Nisam mogao ni zamisliti da će se sve odigrati kako je na kraju ispalo i izuzetno sam tužan što je epilog bio takav kakav jeste. Poručujem navijačima Rosenborga da mi je žao što se ovo desilo. Kajem se iz dubine duše zbog situacije u kojoj sam se našao. Saigračima želim reći da se kajem što se ovo desilo u vrijeme kada nam je bitan fokus. Hvala svim na razumijevanju. Nikada nisam bio 'fajter', ali uvijek ću one koje voli štiti na terenu i van njega", poručio je tada Bendtner.

Kako prenose danski mediji, na ročištu je prikazan video snimak sukoba Bendtnera i tekstiste, a nakon što sud razmotri žalbu danskog fudbalera biće poznato da li će on završiti na izdržavanju kazne.

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Ništa to nije za njega. Uz nanogicu provest će zatvorsku kaznu kod svoje kuće, ako žalba ne prođe.
6 0
Emir
Jebo majku da meni hoce neki poznati fudbalee slomiti vilicu da dignem odstetu.
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi