Nije se moglo trpjeti: Od Ane Ivanović do Sergija Ramosa

Obavljanje nužde se nije moglo odgoditi

Nije se moglo trpjeti: Od Ane Ivanović do Sergija Ramosa

E. Škorić

Sergio Ramos je protiv Eibara praktično nestao s terena na pet minuta. Nikome nije bilo jasno šta se dešava, ali je Zinedine Zidane kasnije objasnio kako je stoper Kraljeva morao da obavi veliku nuždu.

Ramosov slučaj je zanimljiv, no ne i jedinstven. U prošlosti je veliki broj sportista imao sličan problem. Jednostavno, dobijete odjednom potrebu da obavite malu ili veliku nuždu, ali vam to prilike ne dozvoljavaju. Šta onda? Neki su pronašli rješenje i ostali upamćeni po tome.

Na Olimpijskim igrama Yohann Diniz se doslovno usr** u gaće za vrijeme trke. Pao je, a onda ustao i nastavio da trči, a nimalo lijep prizor zabilježile su i kamere.

Gary Lineker je tokom nogometnog meča Engleske i Italije na Mundijalu 1990. godine odlučio da se 'olakša' usred utakmice i nasred terena, a sve to je otkrio kasnije u razgovoru za BBC.

Slavni njemački nogometni golman Jens Lehmann je morao da urinira i nije imao dovoljno strpljenja, pa je to učinio za vrijeme utakmice u Ligi prvaka uz reklame pokraj stadiona.

Ana Ivanović je tražila od sudije dozvolu da ode u toalet, a onda je sankcionisana s četiri oduzeta poena (1 poen za svakih 20 sekundi), pa ju je to koštalo meča.

"Osjećala sam se loše, morala sam da odem do toaleta. Pomislila sam da sam dobila dozvolu od sudije, pa me iznenadila kazna", kazala je tada Srbijanka.

Ni atletičarka Paula Radcliffe nije mogla izdržati 2005. godine, baš kao i kečer Travis Wolford ili triatlonka Julie Moss za vrijeme finalne trke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije