Nijemac je srušio sve rekorde Football Managera: Ovisnost, ludost ili nešto treće?

Odigrao 333 sezone

Nijemac je srušio sve rekorde Football Managera: Ovisnost, ludost ili nešto treće?

E. Škorić

Sepp Hedel iz Njemačke nadmašio je sve prethodne igrače Football Managera.

Nijemac je postavio novi rekord i ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer je s jednim klubom na Football Manageru igrao nevjerovatne 333 sezone!

Sepp je započeo svoju karijeru u decembru 2017. godine, a na kraju je ostvario 1940 sati stvarnog vremena koje je proveo uz računar igrajući popularnu nogometnu simulaciju.

Vodio je FC United, Bengaluru FC i Hereford FC kroz 333 sezone, odigrao je ukupno 15.768 utakmica i pobijedio njih 11.211. Procentualno gledajući, imao je čak 71 posto pobjeda.

Njegovi timovi postigli su 42.672 pogodaka i primili 15.563, dok je osvojio čak 987 trofeja (729 kupova i 258 naslova lige), kao i deset promocija i 1.028 pojedinačnih nagrada.

Nadalje, njemački "menadžer" je ukupno kupio 684 igrača potrošivši za 333 sezone čak 9,41 milijardu funti, ali je također od prodaje 491 igrača zradio 8,65 milijardi funti. Regen Fernando Robles bio je njegov MVP, postigavši 427 golova u 587 utakmica.

"Moj omiljeni dio igre bio je razvijanje manjih klubova, pa sam počeo sa FC Unitedom iz Manchestera koji je svoju prvu premijerligašku pobjedu postigao 2037. godine. To je bio poseban trenutak. Nakon 50 godina u Manchesteru osvojio sam sve, pa sam odlučio isprobati nešto novo i potpisao sam s Bengaluru FC iz Indije. To je bio potpuno drugačiji stil igre. Ne dobivate milione zbog reklamnih i TV prava, a ne možete ni da dovedete više od četiri stranca, tako da sam razvio mlade igrače kako bih ostvario ciljeve", rekao je Sepp, dodavši:

"Na kraju sam se vratio u Premier ligu s Hereford FC-om 2277. godine. Međutim, shvatio sam koliko sam neslavno jako razvio FC United i bilo je još teže pobijediti moj bivši klub, ali konačno sam uspio 2289. godine. Mislim da je prva pobjeda protiv velikih klubova Manchester Cityja i Manchester Uniteda s FC Unitedom iz Manchestera bila vrlo posebna. Naravno, prva titula Premier lige i prva pobjeda UEFA Lige prvaka protiv Atletico Madrida 2037. godine također je bila velika stvar".

Dok je 'trenirao' klub u Indiji, napravio je ogroman stadion.

"Nadalje, izgradnja najvećeg stadiona u Indiji - Hedel-Arena s 86.250 mjesta 2257. godine - i plasman u polufinala Lige prvaka u Aziji 2075., 2246. i 2255. bili su veliki uspjesi za jedan indijski klub."

Prethodni rekorder po odigranim sezonama na FM-u bio je 38-godišnji Michal Leniec iz POljske, koji je odigrao 211 sezona. Seb Keenan iz Oxforda, još jedan ovisnik o Football Manageru, odradio je 170 sezona.

Inače, Football Manager 20 je besplatan do kraja marta, a možete ga skinuti OVDJE

Top Komentari

hame
De druze sa nekim nasim timom pa da vidimo koje ces godine izaci u evropu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti