Nova "luda" odluka Tysona Furyja

Odrekao se ciganske kulture

Nova "luda" odluka Tysona Furyja

Midhat Šljivak

Bivši prvak teške kategorije u boksu Tyson Fury ponovo je željan medijske pažnje.

Fury je poznat po tome što uživa u ogromnoj pažnji koju mu mediji posvećuju, ali to mu nije dovoljno, pa i društvene mreže maksimalno koristi za svoje dječije ludosti.

Tako je Fury odlučio da se odrekne ciganskog porijekla, a to je saopćio putem Twittera.

"Novi početak u 2017. godini. Nisam više ciganin, sad me zovite Gorga Tys", napisao je Fury, a potom je dodao:

"Jednostavno se osjećam tako. Nemam ista vjerovanja kao ciganska kultura i želim da se odreknem toga", napisao je Fury.

Vjerovatno je ovo samo jeda u nizu ludosti koje pravi nekadašnji prvak svijeta u boksu i uskoro možemo očekivati da objavi kako se samo šalio.

Prethodno je najavljivao odlazak iz boksa i naravno to se nije desilo.

Fury je do naslova prvaka svijeta došao 2015. godine kada je pobijedio Vladimira Klička, ali su mu zbog dopinga oduzeti naslovi, no on je u ovoj godini najavio povratak u ring i borbe za povratak šampionskog trona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti