Novi detalji stravične nesreće u kojoj je poginuo Jose Antonio Reyes
(Foto: EPA)

Preživjeli je pokušao reagovati, ali...

Novi detalji stravične nesreće u kojoj je poginuo Jose Antonio Reyes

Midhat Šljivak

Španski fudbaler Jose Antonio Reyes poginuo je u subotu u blizini gradića Utrera.

U teškoj saobraćajnoj nesreći 35-godišnji fudbaler je izgubio život, a pored njega poginuo je i njegov rođak Jonathan Reyes, dok je treći putnik Juan Manuel Calderon preživio nesreću uz teške opekotine po tijelu i nalazi se u bolnici.

Uzrok nesreće je prebzra vožnja. Istražitelji su utvrdili da je Reyes vozio čak 237 kilometara na sat, zbog čega je na kraju i izgubio kontrolu nad automobilom i to ga je koštalo života.

Reyes je udario je u nekoliko betonskih stubova prilikom isključenja sa autoputa, a automobil je završio čak 200 metara od mjesta prvog udara.

Njegov Mercedes Brabus S550 je potpuno izgorio, a prema novim informacijama iz Španije, preživjeli putnik je opekotine dobio nakon što je pokušao da izvuče Reyesove iz automobila.

Međutim, u tome nažalost nije uspio. Automobil je eksplodirao u trenutku kada je ih je Juan pokušao izvući i on je zbog toga dobio teške opekotine.

Istragom je također utvrđeno da luksuzni Mercedes nije bio potpuno ispravan. Kako ga Reyes dugo nije koristio, jedna od guma je eksplodirala tokom vožnje i to je pored ogromne brzine uzrok nesreće.

Brza vožnja je slavnog fudbalera koštala života, a iza njega su o stali supruga i troje djece.

Slavni fudbaler je sahranjen jučer u Sevilli, a sahrani je prisustvovao veliki broj slavnih ličnosti iz svijeta fudbala.